Kupovni riblji štapići su jako ukusni, ali s obzirom na to da imaju samo 30 odsto ribe i nisu baš tako dobar izbor.

Ove štapiće možete zamrznuti baš kao i kupovne i po potrebi ih vaditi i spremati za ručak ili večeru.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 600 g ribljih fileta
– 100 g pirinča
– po potrebi sojine ljuspice
– So
– Biber
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica aleve paprike
– 1 kašičica sitno seckanog peršuna
– 1 kašika parmezana (ako želite posno jelo izostavite sir)
– 150 g prezli
– 100 g kukuruznog brašna
Obarite ribu i ostavite da se ohladi. Skuvajte pirinač i ostavite da se prohladi. POmešajte rižu i ribu i ispasirajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodajte začine i parmezan. Po potrebi ili želji, možete dodati i sojine ljuspice. Dobro umešajte tako da se masa lepo sjedini. Umotajte u celofan i ostavite na par sati u frižideru.
Nakon toga izvadite smesu i razvaljajte je oklagijom i isecite nožem štapiće, a zatim svaki uvaljate u prezle. Možete ih spakovati i ostaviti u zamrzivač i po potrebi koristiti.
domacikolaci.net
Ove štapiće možete zamrznuti baš kao i kupovne i po potrebi ih vaditi i spremati za ručak ili večeru.
Biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 600 g ribljih fileta
– 100 g pirinča
– po potrebi sojine ljuspice
– So
– Biber
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica aleve paprike
– 1 kašičica sitno seckanog peršuna
– 1 kašika parmezana (ako želite posno jelo izostavite sir)
– 150 g prezli
– 100 g kukuruznog brašna
Obarite ribu i ostavite da se ohladi. Skuvajte pirinač i ostavite da se prohladi. POmešajte rižu i ribu i ispasirajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodajte začine i parmezan. Po potrebi ili želji, možete dodati i sojine ljuspice. Dobro umešajte tako da se masa lepo sjedini. Umotajte u celofan i ostavite na par sati u frižideru.
Nakon toga izvadite smesu i razvaljajte je oklagijom i isecite nožem štapiće, a zatim svaki uvaljate u prezle. Možete ih spakovati i ostaviti u zamrzivač i po potrebi koristiti.
domacikolaci.net
0 komentari :
Objavi komentar