15. prosinca 2014.

Snickers


Sastojci:

10 bjelanjaka
17 žlica šecera


10 dkg mljevenog kikirikija(kupiti u
ljusci-obavezno)
10 dkg mljevenih-prženih lješnjaka
1 žlica ulja
3 žlice brašna
2 žlice kakaa i 1 prašak za pecivo :
)

KREMA:
10 žumanjaka
10 dkg cokolade + dvije snickers cokoladice
20 dkg šecera
20dkg margarina
20dkg sjeckanog kikirikija
1 karamel preljev koji se stavlja preko kreme

Priprema

Bjelanjke odvojimo od žumanjaka te ih izmiksamo u cvrstu pjenu(ja dodam i mrvicu soli
za cvrstocu),nakon toga dodamo šecer i ulje. U jednu posudu stavimo
lješnjake,mljeveni kikiriki(najbolji je onaj u ljusci,pa ga oljuštite i
sameljite),brašno,prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno umješamo u
cvrsti snijeg da nam i dalje ostane što cvršci. To sve stavite u lim koji ste predhodno
namazali maslacem(ja stavim na papir za pecenje tako mi je bolje) i pecite biskvit na
180*C oko 25 min,ali provjeravajte jer vrijeme pecenja ovisi kakvu pecnicu imate : )
KREMA: Izmiksane žumanjke i šecer staviti na paru i skuhati,kad je vec kuhano dodajte
cokoladu i lagano miješajte dok se coksa ne istopi(ja dodam i dvije snickers cokoladice,
a ne morate) : ) 



Stavite to da se ohladi i onda u hladno izmiksajte margarin (ja stavljam
onaj za kreme sa okusom slatkog vrhnja,a može i obicni).Nakon toga u kremu stavite
isjeckani kikiriki i onda kremom premažite biskvit.. i sad ono najbolje trebali bi
napraviti tko zna preljev od karamele ali ja kupim Kandit karamela preljev i stavim ga
preko kolaca,ima varijanta i sa kupljenim pravim karamelama pa ih otopite, ali ovaj
kupovni preljev je genijalan : ) GLAZURA-GANACHE OD COKOLADE
Glazura nije klasicna nego pravite ganache od cokolade zato i izgleda tako deblja na
slici,a pravite na slijedeci nacin: 500 ml slatkog vrhnja (ja radim sa zbregov sl
vrhnjem) 300gr cokolade ( radim sa onom iz Lidla za kuhanje i ne smije biti coksa da je
ispod 50% kakaa ), Vrhnje zakuhaje skoro pa do vrenja,maknite sa vatre i u njega
stavite izlomljenu cokoladu te lagano miješajte (sa puuuuunnnooo ljubavi) : ))) dok se
sva cokolada ne istopi i prelijete preko kolaca i dobro,dobro ga ohladite prije
posluživanja! Dobar tek i uživajte u kolacu : )
Posluživanje
Napomena:ganache ce Vam biti skroz rijedak i zato kolac mora ostati u dubljem limu za
pecenje kad stavljate ganache preko kolaca, ganache ce se kroz nekoliko sati u hladnjaku

Related Posts:

  • Mousse s kokosovim uljem Mousse s kokosovim uljem Isprobajte kokosovo ulje umjesto klasičnih masnoća koje koristite u kuhanju i pripremi hrane. Niskokalorično je, lako probavljivo te ne sadrži transmasne kiseline. Snižava kolesterol, ali to nije s… Read More
  • Tri hranjiva doručka za post... Tri hranjiva doručka za post Doručak treba osigurati dovoljno energije i hranljivih tvari da svježi započnete dan. U vrijeme posta često odaberemo najlakša, ali loša rješenja - peciva, mnogo bijelog brašna i šećera... … Read More
  • Kompot od marelica Za razliku od većina ostalog voća, za kompot od marelica treba odabrati ne previše zrele plodove kako se marelice ne bi raspale. Sastojci : 1 kg marelica 75 dkg šećera 1 l vode Priprema : Marelice se dobro o… Read More
  • Korpice od pire-krompira U ove ukusne korpice od pire krompira možete dodati meso i povrće po želji. Mi vam donosimo recept za kombinaciju sa ćuretinom i lukom. Ukoliko vam se ne sviđa ova kombinacija, za koju smo ideju pronašli na blogu m… Read More
  • Tufahije bez šećera Tufahije bez šećera Ne brinite se, slatkoću im daju grožđice, suhe šljive i agavin sirup ili med. 4 jabuke granny smith¼ šalice badema¼ šalice lješnjaka½ šalice kuhanog amaranta¹/3 šalice sitnih zobenih pahuljica8 suhih… Read More

0 komentari :

Objavi komentar