18. prosinca 2014.

Pina Colada sladoled kolač

Ovo je jedna od onih slastica čije vas ime na prvu mami. Iako možda ne izgleda u potpunosti osvežavajuće, čulo ukusa će vam odgovoriti drugačije.

pina colada sladoled


Ovaj kolač je odličan odabir za doček dragih gostiju, za nedeljno porodično okupljanje, za lagane letnje večeri. Odlutajte u svet Pirata sa Kariba.

 Sastojci:
2 veća jajeta 1/2 šolje slatke pavlake za kuvanje
1/4 šolje ruma
1 šolja brašna za pite i kolače
1/2 šolje šećera (+ 1 kašika)
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
120 gr putera, omekšanog
1/2 šolje kokosovog brašna
1/2 šolje komadića ananasa (oceđenog i blago izgnječenog)
500 ml sladoleda od kokosa, omekšanog
Zagrejte rernu na 200C. Nauljite kalup za hleb, stavite papir za pečenje i nauljite ga, pa ga malo pobrašnavite.

U manjoj posudi umutite jaja, 2 kašike slatke pavlake i 1 kašiku ruma. U drugoj, malo većoj posudi pomešajte brašno, 1/2 šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte puter i pola smese sa jajima i sve dobro umutite električnim mikserom (1 minut, dok se sve dobro ne sjedini), pa dodajte ostatak smese sa jajima i izmiksajte dobro. Dodajte i kokos. Smesu uspite u kalup za hleb i pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 45 minuta. (Uradite i test sa čačkalicom).

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na 10 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite ga da se u potpunosti ohladi na žici.
Operite kalup i dobro pobrišite, pa ga obložite plastičnom folijom. Oštrim nožem kolač izrežite uzdužno na 3 jednaka dela. Premažite ili poprskajte delove kore sa po dve kašike ruma. U posudi pomešajte 6 kašika slatke pavlake sa 1 kašikom šećera dok ne dobijete čvrstu smesu. U drugoj posudi pomešajte ananas i 1 kašiku ruma, pa to dodajte dobijenoj čvrstoj kremi od slatke pavlake.
Donji deo kolača vratite u kalup, pa premažite sladoledom, pa stavite preko toga srednji deo kolača, pa premažite sa smesom ananasa i slatke pavlake, pa poklopite gornjim delom kolača.
Sve pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne sčvrsne – bar 8 sati (do 2 dana).
Kada kolač izvadite iz zamrzivača ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi bar 15 minuta pre služenja. Kolač režete zagrejanim nožem i služite uz malo komadića ananasa.

Izvor: lifepressmagazin

0 komentari :

Objavi komentar