23. prosinca 2014.

Pikantni biftek sa krompirom

Sastojci

3 veća krompira, oljuštena i isečena
2 kašike maslinovog ulja
1 sitno seckani čen belog luka
malo seckanog lišća peršuna
2 parčeta bifteka (od oko 140 g svaki)
1 kašičica tucanog bibera
malo putera



Priprema

1. Stavite isečen krompir da se kuva, pustite da ključa oko 2 minuta, pa ocedite vodu.
2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte krompir i pržite na laganoj temperaturi oko 20 minuta. Mešajte povremeno, sve dok krompir ne dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Pospite peršunom i posolite po ukusu, pa sklonite sa vatre.
3. Poprskajte šnicle sa malo maslinovog ulja, pa uvaljajte u biber. Zagrejte tiganj, pa ispecite biftek po svom ukusu. Ostavite šnicle da odstoje 5 minuta.
4. Na kraju, namažite šnicle sa malo putera i služite sa krompir salatom koju ste prethodno pripremili. Uz ovo jelo odlično ide i zelena salata, paradajz i malo crnog luka

Related Posts:

  • Punjena teleća prsa   Sastojci Broj osoba: 6 osoba 2 kg telećih prsa Za nadjev: 3 pivska pereca 250 ml mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 glavica luka 2 vezice peršina 200 g buk… Read More
  • Prave ledene kocke Ledena kocka  je sočna čokoladna kora sa ukusnim bijelim mliječnim kremom, prelivena čokoladom. Osvježavajući i brz kolač, idealan za svaku priliku. Služi se hladan.   Potrebni sastojci: Kora … Read More
  • Medicinska dijeta Iako ćete na prvi pogled pomisliti da je pred vama Citrus dijeta (pomorandža i dvopek dijeta) nećete biti u pravu. Iako veoma slične, ove dve dijete se r… Read More
  • Nesquik kolač    Potrebno je:  Za koru: 6 jaja 150 g margarina 150 g brašna 150 g ”neskvika” 1 prašak za pecivo Za fil: 800 g kisele pavlake 150 g šećera u prahu kašika ulja 150 g ”neskvika” džem od k… Read More
  • Torta "narandžina brda" TIJESTO 4 bjelanjka 150 g šećera 200 g oraha 2 žlice krušnih mrvica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ½ žlice oštrog brašna 1 limun KREMA 4 žumanjka 150 g šećera 1 naranča 1 žlica oštro… Read More

0 komentari :

Objavi komentar