17. prosinca 2014.

ČOKO-SALAMA SA KEKSOM I ORASIMA



79071_26_630x0
POTREBNO JE:
400 g keksa, 260 g pečenih oraha, 200 g čokolade za kuvanje, 360 ml slatke pavlake, 200 g Dijamant margarina sa maslacem, 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin-šećera sa ukusom ruma, 2 kašike kakaoa, prah-šećer.

PRIPREMA:
U veću šerpicu stavite pavlaku, Dijamant margarin sa maslacem, šećer i vanilin-šećer i pustite da se polako margarin i šećer otope, a pavlaka zagreje. Povremeno promešajte. Stavite orahe u rernu da se malo ispeku, prohladite i krupnije isecite. Keks izlomite na krupnije komade i sastavite ga zajedno sa orasima. Iseckajte čokoladu na sitnije komade, dodajte zagrejanoj pavlaci i otopljenom margarinu, dodajte kašiku kakaoa i sve mešajte dok se čokolada ne otopi. Malo prohladite i sipajte preko keksa i oraha i sve dobro izmešajte da se smesa sjedini. Stavite alu-foliju ili pek-papir i rukama oblikujte smesu u salamu. Zavijte

folijom u rolat i stavite u frižider preko noći. Kad se salama stegla, pospite je prah-šećerom i isecite na kolutove.

0 komentari :

Objavi komentar