17. prosinca 2014.

KREMASTI ČOKOLADNI TART



75315_cokolada-foto-shutterstock-4_630x0
POTREBNO JE: 260 g brašna, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica rendane limunove kore, 1/4 šolje šećera, 100 g putera, 1 žumance, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike hladne vode
ZA PUNJENJE: 300 ml slatke pavlake, 340 g tamne čokolade, 3 kašike meda, 30 g putera
PRIPREMA: Pomešajte brašno, cimet i limunovu koru, pa to ubacite u multipraktik blender. Dodajte hladan puter iseckan na kockice, i meljite dok puter ne postane jako sitan i pomešaj sa brašnom. Dodajte žumance, vodu i limunov sok i nastavite da mešate u blenderu sve dok se ne dobije testo koje zadržava formu kada ga stisnete između dva prsta. Ostavite da se hladi u frižideru sat vremena, pa stavite u kalup, izbockajte viljuškom po dnu i pecite na 220 stepeni 13-15 minuta. Ostavite da se ohladi dok pripremite punjenje. Dodajte naseckan puter i med u mleko, pa stavite da se zagreje do tačke ključanja. Kada je vrelo, prelijte ga preko izlomljene čokolade, koju ste prethodno stavili u činiju otpornu na toplotu. Pustite da ostoji pet minuta, pa sve pomešajte da se čokolada otopi. Odmah sipajte u ispečenu koru i ostavite da se ohladi.

0 komentari :

Objavi komentar