25. prosinca 2014.

8 ideja za obrok na brzinu


Nakon kraja radnog vremena

trčite u prodavnicu, onda kući i nakon toga odmah stajete pored šporeta i provodite iduća dva sata kuvajući, na kraju od umora i gladi više niti možete niti želite da jedete. Ali to ne mora više da bude slučaj.

Ko kaže da kuvanje kasnog ručka ili večere nakon posla mora biti dugotrajan i mukotrpan posao. Uz ovih nekoliko trikova, kuhanje će biti lakše no ikada, s time da se neće narušiti kvalitet vaše ishrane, piše Yahoo.com.
Kupljeno pečeno pile
Već ispečeno pile, koje ste pokupili na brzinu pri povratku s posla možete iskoristiti na brojne načine. Samo zato što ste kupili već pečeno celo pile, ne znači da ga morate jesti u tom obliku, već vam ono može poslužiti kao osnova za pravi obrok. Na primer, naseckajte meso i pomešajte ga s radičem i slanim sirom i to vam može biti sjajan prilog. Narezanu piletinu možete pomešati i s kuvanom testeninom i lukom ili pak ubaciti u supu. Ako baš to sve propadne, uvek možete komad pilećeg mesa ubaciti između dve kriške hleba, dodati malo salate i pojesti zdrav i hranljiv sendvič.

Napravite poveću količinu sosa
S obzirom na vaš ukus, napravite veću količinu zelene ili crvene salse ili drugog pikantnog sosa, a deo možete i smrznuti. Upravo će vam taj prilog sjajno koristiti ako nakon posla na brzinu kupite komad pečenog lososa ili pilećih prsa. Vaša večera više neće delovati tako asketski, i iznenadićete se koliku razliku može učiniti malo bosiljka i belog luka.
Skuvajte žitarice unapred
Veče pre skuvajte pirinač, ječam ili već žitaricu koju volite jesti. Kada se ohladi, stavite je u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u frižider. Sutradan kada se vratite s posla jednostavno je samo zagrejte i već ćete imati temelj za obrok. Istu stvar možete učiniti i sa sočivom i pasuljem.
Riba
Kupite malo veće količine ribe, očistite je i stavite u zamrzivač. Naime, retko koja zdrava namirnica može biti tako brzo gotovo kao riba. Jednostavno komad ribe prepecite na tiganju ili stavite u rernu s malo soli i maslinovog ulja.

Uvek imajte lisnato testo pri ruci
Lisnato testo zaista je tajno oružje brzog kuvanja. Naime, na njega može ići sve, od slanog do slatkog i može poslužiti u svakoj prilici.


Ponekad pojedite i sirovo povrće
Povrće kao što je kelj ili čak i prokelj ne morate nužno uvek kuvati. Dovoljno je da ga na sitno isečete i pokapate limunovim sokom da omekša.
Izbegavajte recepte i spiskove za kupovinu
Nemojte se opterećivati da svaki dan morate imati večeru koja ima glavni deo i prilog. Usput kupite ono što vam se jede – ko kaže da morate jesti meso i krompir svaki dan. Možda vam se danas baš jede sendvič od avokada i nekoliko meko kuvanih jaja.

Jaja
Imajte na umu da jaja nisu samo za doručak. Omlet sa sirom, s raznim povrćem kao što je sveži spanać, uz čašu svežeg isceđenog soka ili pak vina – zaista odlična kombinacija za kraj radnog dana.

Izvor: tportal.hr

Related Posts:

  • Palačinke sa bananama Kada bih vam ja rekla koliko dnevno vremena provedem razmišljajući što da skuham ili za ručak ili za večeru kada su mi klinci još raspoloženiji za jesti nego za ručak, ne biste mi vjerovali. Godinama se doduše spremam napr… Read More
  • Poderane gaće kolač Da, dobro ste pročitali…prave pravcate poderane gaće, i to ne bilo kakve nego fine, lagane, prozračne, mirisne, slatke…ma fantastične! Od kad znam za sebe baka nam je u ovom zimskom periodu godine često pripremala ova… Read More
  • Bounty SMJESA100 ml mlijeka60 g šećera50 g kokosovog brašna2 žlice ruma30 g škrobnog brašna50 ml mlijeka30 g biljne masti Zvijezda120 g maslaca80 g biljne masti190 g šećera u prahuna vrh noža citronata otopljenog s 2-3 kapi vo… Read More
  • Ferrero rocher torta Pregledavala sam ovih dana malo arhivu fotografija vezanih za ovaj blog i sasvim slučajno nabasala na cijeli niz slika ove prefine torte koju sam pekla još u 5. mjesecu za svoj rođendan. Recept sam našla na forumu, odličan… Read More
  • Čokoladni čipovi sa lješnjakom SASTOJCI 200 g maslaca 160 g bijelog šećera 160 g smeđeg šećera 5 g soli 2 jaja 6 ml arome vanilije 400 g brašna za kolače 6 g sode bikarbone 400 g čokolade za kuhanje 160 g lješnjaka PRIPREMA ČOKOLADNIH ČIPOVA… Read More

0 komentari :

Objavi komentar