Nakon kraja radnog vremena
trčite u prodavnicu, onda kući i nakon toga odmah stajete pored šporeta i provodite iduća dva sata kuvajući, na kraju od umora i gladi više niti možete niti želite da jedete. Ali to ne mora više da bude slučaj.
Ko kaže da kuvanje kasnog ručka ili večere nakon posla mora biti dugotrajan i mukotrpan posao. Uz ovih nekoliko trikova, kuhanje će biti lakše no ikada, s time da se neće narušiti kvalitet vaše ishrane, piše Yahoo.com.
Kupljeno pečeno pile
Već ispečeno pile, koje ste pokupili na brzinu pri povratku s posla možete iskoristiti na brojne načine. Samo zato što ste kupili već pečeno celo pile, ne znači da ga morate jesti u tom obliku, već vam ono može poslužiti kao osnova za pravi obrok. Na primer, naseckajte meso i pomešajte ga s radičem i slanim sirom i to vam može biti sjajan prilog. Narezanu piletinu možete pomešati i s kuvanom testeninom i lukom ili pak ubaciti u supu. Ako baš to sve propadne, uvek možete komad pilećeg mesa ubaciti između dve kriške hleba, dodati malo salate i pojesti zdrav i hranljiv sendvič.
Napravite poveću količinu sosa
S obzirom na vaš ukus, napravite veću količinu zelene ili crvene salse ili drugog pikantnog sosa, a deo možete i smrznuti. Upravo će vam taj prilog sjajno koristiti ako nakon posla na brzinu kupite komad pečenog lososa ili pilećih prsa. Vaša večera više neće delovati tako asketski, i iznenadićete se koliku razliku može učiniti malo bosiljka i belog luka.
Skuvajte žitarice unapred
Veče pre skuvajte pirinač, ječam ili već žitaricu koju volite jesti. Kada se ohladi, stavite je u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u frižider. Sutradan kada se vratite s posla jednostavno je samo zagrejte i već ćete imati temelj za obrok. Istu stvar možete učiniti i sa sočivom i pasuljem.
Riba
Kupite malo veće količine ribe, očistite je i stavite u zamrzivač. Naime, retko koja zdrava namirnica može biti tako brzo gotovo kao riba. Jednostavno komad ribe prepecite na tiganju ili stavite u rernu s malo soli i maslinovog ulja.
Uvek imajte lisnato testo pri ruci
Lisnato testo zaista je tajno oružje brzog kuvanja. Naime, na njega može ići sve, od slanog do slatkog i može poslužiti u svakoj prilici.
Ponekad pojedite i sirovo povrće
Povrće kao što je kelj ili čak i prokelj ne morate nužno uvek kuvati. Dovoljno je da ga na sitno isečete i pokapate limunovim sokom da omekša.
Izbegavajte recepte i spiskove za kupovinu
Nemojte se opterećivati da svaki dan morate imati večeru koja ima glavni deo i prilog. Usput kupite ono što vam se jede – ko kaže da morate jesti meso i krompir svaki dan. Možda vam se danas baš jede sendvič od avokada i nekoliko meko kuvanih jaja.
Jaja
Imajte na umu da jaja nisu samo za doručak. Omlet sa sirom, s raznim povrćem kao što je sveži spanać, uz čašu svežeg isceđenog soka ili pak vina – zaista odlična kombinacija za kraj radnog dana.
Izvor: tportal.hr
trčite u prodavnicu, onda kući i nakon toga odmah stajete pored šporeta i provodite iduća dva sata kuvajući, na kraju od umora i gladi više niti možete niti želite da jedete. Ali to ne mora više da bude slučaj.
Ko kaže da kuvanje kasnog ručka ili večere nakon posla mora biti dugotrajan i mukotrpan posao. Uz ovih nekoliko trikova, kuhanje će biti lakše no ikada, s time da se neće narušiti kvalitet vaše ishrane, piše Yahoo.com.
Kupljeno pečeno pile
Već ispečeno pile, koje ste pokupili na brzinu pri povratku s posla možete iskoristiti na brojne načine. Samo zato što ste kupili već pečeno celo pile, ne znači da ga morate jesti u tom obliku, već vam ono može poslužiti kao osnova za pravi obrok. Na primer, naseckajte meso i pomešajte ga s radičem i slanim sirom i to vam može biti sjajan prilog. Narezanu piletinu možete pomešati i s kuvanom testeninom i lukom ili pak ubaciti u supu. Ako baš to sve propadne, uvek možete komad pilećeg mesa ubaciti između dve kriške hleba, dodati malo salate i pojesti zdrav i hranljiv sendvič.
Napravite poveću količinu sosa
S obzirom na vaš ukus, napravite veću količinu zelene ili crvene salse ili drugog pikantnog sosa, a deo možete i smrznuti. Upravo će vam taj prilog sjajno koristiti ako nakon posla na brzinu kupite komad pečenog lososa ili pilećih prsa. Vaša večera više neće delovati tako asketski, i iznenadićete se koliku razliku može učiniti malo bosiljka i belog luka.
Skuvajte žitarice unapred
Veče pre skuvajte pirinač, ječam ili već žitaricu koju volite jesti. Kada se ohladi, stavite je u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u frižider. Sutradan kada se vratite s posla jednostavno je samo zagrejte i već ćete imati temelj za obrok. Istu stvar možete učiniti i sa sočivom i pasuljem.
Riba
Kupite malo veće količine ribe, očistite je i stavite u zamrzivač. Naime, retko koja zdrava namirnica može biti tako brzo gotovo kao riba. Jednostavno komad ribe prepecite na tiganju ili stavite u rernu s malo soli i maslinovog ulja.
Uvek imajte lisnato testo pri ruci
Lisnato testo zaista je tajno oružje brzog kuvanja. Naime, na njega može ići sve, od slanog do slatkog i može poslužiti u svakoj prilici.
Ponekad pojedite i sirovo povrće
Povrće kao što je kelj ili čak i prokelj ne morate nužno uvek kuvati. Dovoljno je da ga na sitno isečete i pokapate limunovim sokom da omekša.
Izbegavajte recepte i spiskove za kupovinu
Nemojte se opterećivati da svaki dan morate imati večeru koja ima glavni deo i prilog. Usput kupite ono što vam se jede – ko kaže da morate jesti meso i krompir svaki dan. Možda vam se danas baš jede sendvič od avokada i nekoliko meko kuvanih jaja.
Jaja
Imajte na umu da jaja nisu samo za doručak. Omlet sa sirom, s raznim povrćem kao što je sveži spanać, uz čašu svežeg isceđenog soka ili pak vina – zaista odlična kombinacija za kraj radnog dana.
Izvor: tportal.hr
0 komentari :
Objavi komentar