4. prosinca 2014.

Kapučino kolač

Potrebno: Četiri jaja, 200 grama šećera,  40 grama brašna, 60 grama  gustina, 150 grama maslaca, so. Za fil: 150 grama maslaca, dva bjelanca, 150 grama šećera u prahu, kašičica instant kafe. Za glazuru: 150 grama bijele čokolade za kuvanje. Za posipanje: 100 grama čokolade za kuvanje, dl slatke pavlake i 1,5dl maslaca.
desert 300x199 Desert: Kapućino kolačPriprema:

Pjenasto umutiti žumance sa šećerom i postepeno dodati brašno i gustin. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanaca sa malo soli. Sipati u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i peći oko 40 minuta. Pripremiti fil tako što se rastopi kafa u kašičici tople vode, dodati 250 grama maslaca i miješati dok se ne sjedini. Na pari umutiti bjelanca sa šećerom dok se ne zgusnu. Dodati kafu i dalje mutiti. Ostatak maslaca pjenasto umutiti, pa dodati kafi sa  bjelancima. Za glazuru rastopiti bijelu čokoladu na pari, preliti preko kolača i poravnati. Da bi pripremili čokoladne mrvice za posipanje, potrebno je rastopiti čokoladu sa maslacem i slatkom pavlakom na pari, a onda izručiti na glatku ploču. Kad se skoro stvrdne, strugati čokoladu tupom stranom noža.
Ohlađen kolač isjeći na tri dijela i premazati pripremljenim filom. Preliti kolač bijelom glazurom i posuti čokoladnim mrvicama ili čokoladnim strugotinama.

0 komentari :

Objavi komentar