6. studenoga 2014.

Tursje kurabiye


Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  250gr margarina (odstojanog na sobnoj temperaturi)
  •  malo vise od pola case suncokretovog ulja
  •  1 casa secera u prahu
  •  pola case kukuruznog ili psenicnog skroba (Gussnel)
  •  1 vanilin secer

  •  4 case brasna (smjesa ne treba da se lijepi za ruke)
  •  pola vrecice praska za pecivo

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1.   Turske kurabiye 
    U dubljoj posudi izmijesajte margarin i ulje. Dodajte secer u prahu i nastavite mijesati. Dodajte skrob i vanilin secer. Polahko dodavajuci brasno mijesajte rukom dok ne dobijete finu glatku smjesu koja se ne lijepi za ruke (po potrebi dodati jos brasna). Rukama pravite loptice velicine oraha i spljostite ih blago odozgo. Redajte ih u tepsiju na papir za pecenje. Pecite ih na 170C u prethodno zagrijanoj pecnici oko 20 minuta. Izvadite ih prije nego dobiju boju odozgo,trebaju ostati bijele (i kod mene su bijele ali na slici izgleda kao da su dobile boju). Mozda ce vam se ciniti mekane,pustite ih da se ohlade i same ce se stvrdnuti. Kada se ohlade,pospite ih secerom u prahu.
  2. Prijatno!


Related Posts:

  • Namaz od kravljeg sira Ovaj ukusan namaz nije zahtjevan za pripremu njime premažite vaše kanape sendviče koje možete ukrasiti trokutićima mrkve, crvene ili zelene paprike i malim grančicama kopra(može i sušeni kopar). Ovo je velika količina namaz… Read More
  • Osam čaša vode dnevno? Zabluda! Prosječna zdrava osoba koja ne živi u izrazito vrućoj, suhoj klimi i nije uključena u naporni fizički rad ili trening nema koristi od osam čaša vode na dan. No, nije li dodatna voda dobra za kožu i smanjeni apetit? Osam… Read More
  • Buffalo wings kusno predjelo ili hrana za Vaš domjenak. 1.8 kg piletine (krilca) 0,2 l suncokretovog ulja 0,04 kg soli 0,04 kg papra 0,04 kg crvene mljevene paprike 0,04 kg cayene papra ili tabasca 0,5 l suncokretovog ulja u… Read More
  • Filetiranje riba akon što ribu dobro očistite, možete je filetirati. U nekim slučajevima čak je i bolje da utroba ostane unutar ribe, jer joj tako povećava volumen, pa je lakše nožem ići uz kosti. … Read More
  • Pečeni krumpir na pekarski način Ovaj ukusan prilog, jednostavan za pripremu dobro će odgovarati uz mesna pečenja. prilog za 3 - 4 osobe 1,5 kg bijelog krumpira 0,05 kg pršuta ili pancete 0,05 kg rajčice svježe 0,05 kg paprike svježe sol, pap… Read More

0 komentari :

Objavi komentar