25. srpnja 2014.

Pečeni krumpir na pekarski način

Ovaj ukusan prilog, jednostavan za pripremu dobro će odgovarati uz mesna pečenja.
prilog za 3 - 4 osobe



1,5 kg bijelog krumpira
0,05 kg pršuta ili pancete
0,05 kg rajčice svježe
0,05 kg paprike svježe
sol, papar,
suncokretovo ulje


Oprane krumpire ogulimo, narežemo na kriške podjednakih veličina, pa opet operemo i začinimo solju i paprom, pouljimo i stavimo u posudu u kojoj ćemo ih peći pa dodamo na kockice rezanu rajčicu i papriku i na reznace rezan pršut ili pancetu, još jednom promiješamo i stavimo peći u ugrijanu pečnicu na 180°C i pečemo oko 35 minuta.
SAVJET: Umjesto paprike možemo dodati luk, a obično malo i pošećerimo, da bi krumpirima oduzeli izvjesnu dozu gorčine. U nekim slučajevima možemo i u malo vode umutiti, odnosno rastopiti malo meda, pa time preliti krumpire, promiješati i prebaciti ih u posudu za pečenje.
Nakon što se krumpiri ispeku, trebati će vam nešto slično špahtli da ga odvojite od posude u kojem se pekao (da vam se krumpiri ne drobe kad ih odvajate od posude), osim ako niste pekli u teflonskoj posudi.

0 komentari :

Objavi komentar