1. studenoga 2014.

Torta sa malinama




Sastojci: Količina:
- kora: 2 kore
- jaja 4 komada
- secer 4 kasike
- brasno 4 kasike
- Fil: prvi
- mleko 500 ml
- puding od vanile 1 kesica
- brasno 1 kasika
- jaja 2 komada
- Fil drugi
- slatka pavlaka 125 ml

Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti jaja sa secerom pa na kraju dodati brasno.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni koko 20 minuta,u manjem plehu jer cete tu koru kasnije preseci na pola,da dobijete dve kore.


  • Fil prvi:Umutite jaja,secer,puding i brasno.Zagrejte mleko do kljucanja,sipajte polako mesavinu sa jajima pa kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.Pokrijte fil prozirnom folijom i ostavite da se hladi.
  • Fil drugi:Umutiti slatku pavlaku.Polovinu pomesati sa prvim filom a drugu polovinu koristiti za filovanje torte.
  • Redjati:kora natopljena sokom koji si pustile maline pa redjati po kori poneku malinu,polovina prvog fila pa opet maline,polovina slatke pavlake, pa druga kora,ponovo koru natopiti sokom od malina,naredjati maline,druga polovina fila..itd.Ukrasite slagom ili ostavite kako jeste jer vam zadnji red filovanja ide slatka pavlaka.

Napomena:

Torta je stvarno lagana i osvezavajuca,nadam se da cete uzivati.

0 komentari :

Objavi komentar