Sastojci: |
Količina: |
- kora: |
2 kore |
- jaja |
4 komada |
- secer |
4 kasike |
- brasno |
4 kasike |
- Fil: |
prvi |
- mleko |
500 ml |
- puding od vanile |
1 kesica |
- brasno |
1 kasika |
- jaja |
2 komada |
- Fil |
drugi |
- slatka pavlaka |
125 ml |
Uputstvo za pripremu:
-
Umutiti jaja sa secerom pa na kraju dodati brasno.Peci u
zagrejanoj rerni na 200 stepeni koko 20 minuta,u manjem plehu jer cete
tu koru kasnije preseci na pola,da dobijete dve kore.
-
Fil prvi:Umutite jaja,secer,puding i brasno.Zagrejte mleko
do kljucanja,sipajte polako mesavinu sa jajima pa kuvajte na srednjoj
vatri dok se ne zgusne.Pokrijte fil prozirnom folijom i ostavite da se
hladi.
-
Fil drugi:Umutiti slatku pavlaku.Polovinu pomesati sa prvim filom a drugu polovinu koristiti za filovanje torte.
-
Redjati:kora natopljena sokom koji si pustile maline pa
redjati po kori poneku malinu,polovina prvog fila pa opet
maline,polovina slatke pavlake, pa druga kora,ponovo koru natopiti sokom
od malina,naredjati maline,druga polovina fila..itd.Ukrasite slagom ili
ostavite kako jeste jer vam zadnji red filovanja ide slatka pavlaka.
Napomena:
Torta je stvarno lagana i osvezavajuca,nadam se da cete uzivati.
0 komentari :
Objavi komentar