4. ožujka 2015.

Istraživanje pokazalo: Povrće nije kao prije 50 godina

Uočen je pad hranjivih tvari u povrći, voću,, ali i žitaricama, posebno u pšenici
Istraživanje pokazalo: Povrće nije kao<br />
<script async src=
prije 50 godina" class="response_img" data-large="/media/cache/73/02/7302ec09ac34fae04f620099a5becaf2.jpg" data-trigger="450" height="258" src="http://www.vecernji.hr/media/cache/73/02/7302ec09ac34fae04f620099a5becaf2.jpg" width="400" />

Roditelji su nas učili da je povrće najzdravija namirnica, ali ono današnje i nije toliko hranjivo kao njihovo od prije 25 godina.
Razina minerala u voću i povrću pala je čak i do 40% od 1959. do 2009. navodi se u studiji u HortScienceu.
Iako je prošlo dosta godina od studije znanstvenici i danas kažu kako se nutritivna vrijednost povrća i voća tijekom tih kratkih godina nije promijenila.
Prema studiji dr. sc. Donalda Davisa, znanstvenog suradnika u Centru za održavanje poljoprivrede i prirodnih resursa u Washingtonu, na 43 različite vrste voća i povrća u proteklih 50 godina uočen je znatan pad količine proteina, kalcija, fosfora, željeza, vitamina B2 i C.
Isto vrijedi i za žitarice: fosfor, mangan, sumpor, kalcij, cink, bakar i magnezij su

smanjeni u usjevima pšenice.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar