1. studenoga 2014.

Palačinke sa sladoledom







Sastojci: Količina:
- palačinke 12
- plazma keks 150 g
- eurokrem 180 g
- umućn šlag od čokolade 1 kesica
- umućen sladoled od čokolade 1 kesica
- slatko po izboru 4 kašičice

Uputstvo za pripremu:

Palčinke nafilovati eurokremom, preko posuti mlevenim plazma keksom, pa urolati. Urolane palačinke iseći na manje "zalogaje" i poređati u činije (po 3 za svaku porciju). Odozgo ih ukrasiti šlagom i staviti po 2-3 kugle sladoleda, a zatim preliti kašičicom slatkog po izboru (ja sam koristila od aronije).Svaka modifikacija je dobra - može se posuti seckanim pečenim lešnikom, pečenim orasima, listićima badema, a možete prelivati i istopljenom čokoladom, gotovim prelivom od karamela, ili koristiti drugo slatko - od kupine, maline... U svakoj kombinaciji su dobre, jer sladoled osvežava!

Related Posts:

  • Sutlijaš POTREBNO JE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 l mleka, 300 gr pirinča, 200 ml vode, kašičica ulja, 4 kašike šećera PRIPREMA Sipajte mleko u šerpu, dodajte čašu vode i stavite da se kuv… Read More
  • Palačinke (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE 2 jaja, 0,5 kg brašna, 0,5 l mleka, kašika ulja, malo soli PRIPREMA Umutite sve sastojke, pa kutlačom razlivajte testo i pecite palačinke na zagr… Read More
  • Čarobni recept s Brača: smoothie s varenikom pravi je eliksir mladosti   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Radi se o ukusnom smoothieju s varenikom koji je, tvrde upućeni, pravi eliksir mladosti, a dolazi u dvije verzije - za žene i muškarce. Čarobnica za dam… Read More
  • KOH POTREBNO JE 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika griza, 1 l mleka, 2 vanilin šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRIPREMA Umutite mikserom čvrts sneg od belanaca uz postepeno dodavanje šeć… Read More
  • Kuhinjska dilema: kada koristiti aluminijsku, a kada prijanjajuću foliju? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PODIJELI Kad želite spremiti ostatke hrane, možda ste u dilemi - umotati ih u aluminijsku ili u prozirnu foliju?… Read More

0 komentari :

Objavi komentar