Sastojci: | Količina: |
---|---|
- pakovanje tamnih vincini kora | 1 |
- kisela pavlaka | 800 ml. |
- šećer u prahu | 250 gr. |
- mlevena plazma | 300 gr. |
- šlag | 500+200 gr |
- čokoladno mleko | 500 ml. |
- kisela voda | oko 450 ml |
Uputstvo za pripremu:
-
Za prvi fil: 800 ml. kisele pavlake pomesati sa 250 gr. secera u prahu i 300 gr. mlevene plazme. Za drugi fil: umutiti 500 gr. slaga sa kiselom vodom. Redjati: kora pokvasena cokoladnim mlekom, 1/3 plazma fila, 1/3 slaga, druga kora pokvasena cokoladnim mlekom, 1/3 plazma fila, 1/3 slaga,treca kora pokvasena cokoladnim mlekom,1/3 plazma fila, 1/3 slaga.
-
Ukoliko zelite da sami nacrtate motiv: zeljenu sliku olovkom nacrtati na pek papiru,otopiti cokoladu i polako spricem pratiti linije, prisloniti na tortu i prstima blago utapkati, skloniti pek papir i konture slike ce ostati. Slagom u boji dovrsiti i dobija se prelepa slika.
0 komentari :
Objavi komentar