Sastojci: |
Količina: |
- Jabuke |
5 |
- sećer |
80 gr |
- maslac |
30 gr |
- grožđice |
80 gr |
- pinjoli |
50 gr |
- rum |
1 dl |
- cimet |
pp |
- lisnato tijesto |
pp |
- secer u prahu |
pp |
Uputstvo za pripremu:
Ovaj recept se nešto razlikuje od naše tradicionalne štrudle.
Tipičan je za regione u Italiji koji su bili pod vladavinom
Austro-Ugarske i to Trentino Alto Adige, Veneto i Friuli Venezia Giulia.
Porijeklo vuče iz tadašnje teritorije Vizantijskog carstva i potiče od
varijacije recepta baklave. Sa Turcima je došao do područija Mađarske u
kojoj se i danas pravi kao Rétes i tako proširilo na cijeli prostor
tadašnjeg Austro-Ugarskog carstva.
Uputstvo za pripremu možete da pogledate na sledecem videu koji vas vodi
na moj You Tube kanal. Vrlo je jednostavno i svaka domaćica bez
iskustva može da napravi ovaj ukusni desert.
Kliknite ili kopirajte ovaj link:
https://www.youtube.com/watch?v=a8kdOyo3prw
ili posjetite direktno moj kanal na You Tube koji se zove Moja Mala
Kuhinja
0 komentari :
Objavi komentar