1. studenoga 2014.

Recept za štrudlu iz Trentina






Sastojci: Količina:
- Jabuke 5
- sećer 80 gr
- maslac 30 gr
- grožđice 80 gr
- pinjoli 50 gr
- rum 1 dl
- cimet pp
- lisnato tijesto pp
- secer u prahu pp

Uputstvo za pripremu:

Ovaj recept se nešto razlikuje od naše tradicionalne štrudle. Tipičan je za regione u Italiji koji su bili pod vladavinom Austro-Ugarske i to Trentino Alto Adige, Veneto i Friuli Venezia Giulia. Porijeklo vuče iz tadašnje teritorije Vizantijskog carstva i potiče od varijacije recepta baklave. Sa Turcima je došao do područija Mađarske u kojoj se i danas pravi kao Rétes i tako proširilo na cijeli prostor tadašnjeg Austro-Ugarskog carstva. Uputstvo za pripremu možete da pogledate na sledecem videu koji vas vodi na moj You Tube kanal. Vrlo je jednostavno i svaka domaćica bez iskustva može da napravi ovaj ukusni desert. Kliknite ili kopirajte ovaj link: https://www.youtube.com/watch?v=a8kdOyo3prw ili posjetite direktno moj kanal na You Tube koji se zove Moja Mala Kuhinja

0 komentari :

Objavi komentar