Sastojci
- 1 kora 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 150gr kokosa
- 2kašike brašna
- pola praška za pecivo
- 2 kora 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 150gr mlevenih oraha
- 2 kašike kakao
- 2 kašike brašna
- pola praška za pecivo
- 1 fil 200gr nutele
- 2 fil 10 žumanaca
- 200gr šećera
-
1 puding od vanile
- 3 kašike gustina
- 5dcl mleka
- 2 dcl mleka
- 1 margarin
- 150 gr mlevene plazme
- 3 fil 500gr šlaga
- 3 kašike šećera u prahu ako šlag nije sladak
- 3-4 dcl mleka
- 200gr nutele
- Glazura 200gr čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 1 kašika maslaca
Priprema
- Težina:
-
1 kora umutiti belanca i šećer u čvrst sneg,postepeno dodavati kokos,brašno i prašak za pecivo ručno mešajući.U kalup za pečenje staviti papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180c oko 15 min.
-
2 kora umutiti belanca kao za prvu koru i dodavati ostale sastojke ručno mešajući.Peći kao i predhodnu koru.
-
2 fil izmešati žumanca,šećer,puding i gustin sa 2dcl mleka,ostalo mleko staviti da prokuva.Zakuvati u mleko i kuvati par minuta.Margarin penasto umutiti i dodati hladan fil,dobro umutiti i dodati mlevenu plazmu i izmešati
-
3 fil umutiti šlag sa mlekom i dodati nutelu sobne temparature i lagano ručno izmešati.
-
FILOVANJE Na belu koru rasporediti nutelu koja je sobne temparature.Staviti na 10tak min.u frižiderda se netela stegnee.Naneti fil sa plazmom,staviti tamnu koru pa fil sa šlagom i nutelom.Ovom filom obraditi i obode torte.Tortu ostaviti da se dobro ohladi i preliti glazurom
-
GLAZURA čokoladu,slatku pavlaku i maslac otopiti na laganoj vatri,izmešati u glatku smesu i preliti preko torte.
0 komentari :
Objavi komentar