15. studenoga 2014.

Nugat torta




Sastojci

  •  1 kora 5 belanaca
  •   10 kašika šećera
  •   150gr kokosa
  •   2kašike brašna
  •   pola praška za pecivo
  •  2 kora 5 belanaca
  •   10 kašika šećera
  •   150gr mlevenih oraha
  •   2 kašike kakao
  •   2 kašike brašna
  •   pola praška za pecivo
  •  1 fil 200gr nutele
  •  2 fil 10 žumanaca
  •   200gr šećera
  •   1 puding od vanile

  •   3 kašike gustina
  •   5dcl mleka
  •   2 dcl mleka
  •   1 margarin
  •   150 gr mlevene plazme
  •  3 fil 500gr šlaga
  •   3 kašike šećera u prahu ako šlag nije sladak
  •   3-4 dcl mleka
  •   200gr nutele
  •  Glazura 200gr čokolade za kuvanje
  •   150 ml slatke pavlake
  •   1 kašika maslaca

Priprema

Težina:
Složeno
  1.  

     
    1 kora umutiti belanca i šećer u čvrst sneg,postepeno dodavati kokos,brašno i prašak za pecivo ručno mešajući.U kalup za pečenje staviti papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180c oko 15 min.
  2. 2 kora umutiti belanca kao za prvu koru i dodavati ostale sastojke ručno mešajući.Peći kao i predhodnu koru.
  3. 2 fil izmešati žumanca,šećer,puding i gustin sa 2dcl mleka,ostalo mleko staviti da prokuva.Zakuvati u mleko i kuvati par minuta.Margarin penasto umutiti i dodati hladan fil,dobro umutiti i dodati mlevenu plazmu i izmešati
  4. 3 fil umutiti šlag sa mlekom i dodati nutelu sobne temparature i lagano ručno izmešati.
  5. FILOVANJE Na belu koru rasporediti nutelu koja je  sobne temparature.Staviti na 10tak min.u frižiderda se netela stegnee.Naneti fil sa plazmom,staviti tamnu koru pa fil sa šlagom i nutelom.Ovom filom obraditi i obode torte.Tortu ostaviti da se dobro ohladi i preliti glazurom
  6. GLAZURA čokoladu,slatku pavlaku i maslac otopiti na laganoj vatri,izmešati u glatku smesu i preliti preko torte.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar