Kalorijska bomba kojoj nećete moći odoleti. Ovaj čokoladni francuski tost je više od tosta – to je poslastica koja će probuditi sva vaša čula.
Iako je reč o tostu ne preporučujemo ga za doručak. Ovo jedan od onih deserata koje prizivamo kada želimo da “nahranimo” naš slatki greh.
Pravite ga obavezno sa domaćim hlebom i pazite da ne preterate – poprilično je kalorično.
Ideju za ovaj recept, od kog nam ide voda na usta, pronašli smo na blogu
Sastojci:
Francuski tost:- 1 šolja (od 250 ml) kokosovog mleka (ili običnog kravljeg
sa 2 odsto masnoće) - 2-4 kašike vašeg omiljenog kakao miksa (za čokoladni ili kakao napitak)
- 3 veća jajeta
- 2 kašike vanila ekstrakta
- 1/2 kašičice ekstrakta kokosa (nije obavezno)
- Mrvicu soli
- 4 kašike putera
- 8 tanjih šnita domaćeg hleba (poželjno napravljenog sa jajima)
- 3/4 šolje kokosovog mleka (ili slatkog vrhnja)
- 250 gr čokolade, naseckane
- 1 kašika putera
- 2 kašičice instant espreso praha (instant kafe)
- Tečni šlag
- Penasti bomboni (marshmallows)
- Kokos
Napravite francuski tost. Zagrejte mleko da bude vruće (1 šolju), pa ubacite 3 do 4 kašike miksa za vruću čokoladu, čokoladni napitak ili kakao miks. Promešajte i ostavite da se hladi 5 minuta.
U tepsiji približnih dimenzija 23×33 cm pomešajte jaja, vanilu i ekstrakt kokosa (ako koristite) i so. Umešajte i vrući čokoladni napitak.
Izvadite fil iz frižidera i kašikom ga lagano premazujte preko šnita (preko jedne strane svake šnite) – ostaće vam viška fila. Spojite šnite da napravite 4 sendviča. Spustite sendviče u mešavinu sa jajima, pokrijte folijom i ostavite u frižideru 15 minuta. Okrenite šnite, pa sve vratite u frižider na 15 minuta da se natopi i druga strana.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj temperaturi i stavite obilato putera. Kada se puter zagreje pecite sendviče dok ne postanu zlatni i hrksavi – 3 do 4 minute po strani. Sklonite sa šporeta i odmah služite sa šlagom, penastim bombonama i posuto kokosom. Možete preliti sa još preostalog fila.
0 komentari :
Objavi komentar