8. siječnja 2015.

Hleb sa bundevom

Sastojci



400 g kuvane ispasirane bundeve
4 jaja
220 ml ulja
160 ml vode
600 g šećera
430 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
1 1/2 kašičica soli
kašičica cimeta
kašičca muskatnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog karanfilića
1/4 kašičice mlevenog đumbira

Priprema

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite i pospite brašnom pleh za pečenje hleba.
2. U velikoj posudi pomešajte ispasiranu bundevu, jaja, ulje, vodu i šećer i sve dobro promešajte.
3. U posebnoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so,

cimet, muskatni oraščić, karanfilić i đumbir.

4. Suve sastojke dodajte vlažnim i dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh  za pečenje.
5. Pecite u zagrejanoj rerni 50 minuta. Proverite da li je pecivo gotovo tako što ćete ga probosti čačkalicom. Ako na njoj nema tragova testa, vaš hleb od bundeve je gotov.

Related Posts:

  • Rizi-bizi sa belim vinom Sastojci šargarepaglavica lukačen belog luka80 g maslaca200 g pirinča400 g graška (zamrznutog)125 ml belo… Read More
  • Iskoristimo sezonu! Zanimljivi recepti za januar Moj izbor zanimljivih recepata sa sezonskim voćem i povrćem. Ideje sam “pokupila” sa nekih od domaćih blogova koje volim i pratim! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dragi moji, srećna vam ova … Read More
  • Knedle od krompira Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 800 g kuvanog krompiraso 100 g brašn… Read More
  • ZAPEČENA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piletina i pečurke se savršeno slažu i zato ih ja često kombinujem. Piletinu češće pečem u rerni, osim kad je pohujem. Tako mi se čini zdravije i ukusnije. P… Read More
  • Snežna kraljica torta Višnje za pripremu torte treba dobro ocediti. Vodite računa da voće u testo dodajete veoma pažljivo, sporo mešajući, kako višnje ne bi obojile testo. Ako ne želite da višnje tokom pečenja ne padnu na dno posude, pre (ad… Read More

0 komentari :

Objavi komentar