Sastojci
- 250 g oštrog brašna T400 Podravka
- 250 g glatkog brašna T550 Podravka
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 limun šećer
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 150 g čiste friške krute svinjske masti(domaće ako imate)
- 50-80 g kokosa
- 1 žlica kiselog vrhnja/milerama 22%mm
Priprema
- Težina:
-
U veću posudu za mješanje ulupati jaja,dodati šećer i malo pjenjačom izraditi.Dodati mast,kiselo vrhnje,limun šećer vanilin šećer i sve dobro promiješati.
-
Prosijati i izvagati brašna zajedno sa praškom za pecivo i kokosom.
-
u mokru smjesu postepeno umješavati na 2-3 puta suhu smjesu dok se ne poveže i još rukama mijesti dok se ne odvaja od posude.Po potrebi dodati još malo brašna . Tijesto mora biti masnije ali ne i ljepljivo.
-
Tijesto prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider na pola sata.
-
Razvaljati tijesto na pola cm debljine i modlicama izrezati linzere(cvjetići, zvjezdice...)
-
Posložiti na tepsiju obloženom papirom za pečenje i peći 8-10 min na 180 stupnjeva.
-
Izvaditi iz pećnice i premjestiti u posudu za hlađenje. Ohlađene linzere puniti s linoladom.Mljac.
I dobar tek.
0 komentari :
Objavi komentar