- 500 gr brašna
- malo ulja
- malo soli
- voda
- jedan mladi sir
- 100 gr kajmaka
- dvoje jaja
- četiri kašike griza
- malo soli
Sa 500 grama brašna, malo soli i malo ulja, zakuhati dvije male jufke za pitu, tijesto raditi sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se „odmori“ dvadesetak minuta. Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par miuta razvući.
Ocijeđeni mladi sir, 100 gr kajmaka, 2 jaja, 4 kašike griza pomiješati, fil stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmedju i praviti kolutove jednakog oblika. Poredati
u tepsiju, pomastiti i peći 30 minuta na 250 stepeni.
Pečenu pitu premazati domaćim kiselim kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar