10. veljače 2015.

Pita sirnica u malim zvrkovima

Pita sirnica u malim zvrkovima Pita sirnica u malim zvrkovimaSastojci:
  • 500 gr brašna
  • malo ulja
  • malo soli
  • voda
Fil:


  • jedan mladi sir
  • 100 gr kajmaka
  • dvoje jaja
  • četiri kašike griza
  • malo soli
Način pripreme:
Sa 500 grama brašna, malo soli i malo ulja, zakuhati dvije male jufke za pitu, tijesto raditi sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se „odmori“ dvadesetak minuta. Jufku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par miuta razvući.
Ocijeđeni mladi sir, 100 gr kajmaka, 2 jaja, 4 kašike griza pomiješati, fil stavljati sa jedne i druge strane jufke, zarolati, jufku presjeći izmedju i praviti kolutove jednakog oblika. Poredati

u tepsiju, pomastiti i peći 30 minuta na 250 stepeni.
Pečenu pitu premazati domaćim kiselim kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar