Sastojci
- 25 dkg oštrog brašna (po potrebi malo više)
- 15 dkg maslaca
- 4 žumanjka
- 1 prašak za pecivo
- 4 čvrsta jogurta od 0,20 l
- 2 kisele vrhnje od 0,20 l
- 20 dkg šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 2 vanilin šećera
- 4 bjelanjka
Priprema
-
Zamijesimo prhko tijesto od brašna, praška za pecivo, žumanjaka, maslaca i 10 dkg šećera. Po
potrebi, ovisno o maslacu, dodamo još malo brašna. Zamotamo u plastičnu foliju i stavimo da osdstoji sat, dva u hladnjaku. -
Izmiksamo 20 dkg šećera, jogurt i vrhnje, dodamo 3 žlice oštrog brašna i vanilin šećer i na kraju snijeg od bjelanjaka miješajući dok se smjese na povežu.
-
Izvadimo tijesto iz hladnjaka i podijelimo na dva dijela. Jedan dio razvaljamo i stavimo na namazan protvon.
-
Na tijesto izlijemo smjesu od jogurta i po vrhu naribamo drugi dio tijesta.
0 komentari :
Objavi komentar