10. veljače 2015.

Jogurt pita


Sastojci

  •  25 dkg oštrog brašna (po potrebi malo više)
  •  15 dkg maslaca
  •  4 žumanjka


  •  1 prašak za pecivo
  •  4 čvrsta jogurta od 0,20 l
  •  2 kisele vrhnje od 0,20 l
  •  20 dkg šećera
  •  3 žlice oštrog brašna
  •  2 vanilin šećera
  •  4 bjelanjka

Priprema

  1. Zamijesimo prhko tijesto od brašna, praška za pecivo, žumanjaka, maslaca i 10 dkg šećera. Po

    potrebi, ovisno o maslacu, dodamo još malo brašna. Zamotamo u plastičnu foliju i stavimo da osdstoji sat, dva u hladnjaku.
  2. Izmiksamo 20 dkg šećera, jogurt i vrhnje, dodamo 3 žlice oštrog brašna i vanilin šećer i na kraju snijeg od bjelanjaka miješajući dok se smjese na povežu.
  3. Izvadimo tijesto iz hladnjaka i podijelimo na dva dijela. Jedan dio razvaljamo i stavimo na namazan protvon.
  4. Na tijesto izlijemo smjesu od jogurta i po vrhu naribamo drugi dio tijesta.

Posluživanje

Po želji posuti šećerom u prahu i uživati!

Related Posts:

  • Coko-fudz torta Sastojci za tri kore: 300 ml vode 90 g kakaa 250 g brašna 500 g šećera 6 g soli 24 g praška za pecivo malo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); vanile 350 ml mleka 130 g u… Read More
  • Ledeni coko plazma desert Sastojci: 200 g keksa po zelji petit ili plazma 1 l (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mleka 1 puding od vanile 4 kasike gustina 250 g secera u prahu 100 g mlevene coko … Read More
  • Trostruka fantazija Sastojci za koru: 5 jaja 10 dkg maslaca ili 12,5 dkg margarina 4 jusne zlice secera 4 jusne zlice brasna 10 jusni zlica grubo mljevenih oraha 1 dcl mlijeka 1 pecilni prashak 1 zlica (ads… Read More
  • Mocne i socne kocke Sastojci: 4 jaja 8 kasika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 3 vece jabuke 1/2 soljice vode 1 soljica ulja 3 kasike kakaa 1 prasak za pecivo 8 kasika brasna Sec… Read More
  • Brze rol virsle Sastojci i priprema: Evo jednog zgodnog receptica (toplo predjelo-pogodno za dorucak veceru, mezu, iznenadne goste) Potrebno je: 1 pakovanje kora za pitu 8 komada hrenovki 2 dcl… Read More

0 komentari :

Objavi komentar