10. veljače 2015.

Jogurt pita


Sastojci

  •  25 dkg oštrog brašna (po potrebi malo više)
  •  15 dkg maslaca
  •  4 žumanjka


  •  1 prašak za pecivo
  •  4 čvrsta jogurta od 0,20 l
  •  2 kisele vrhnje od 0,20 l
  •  20 dkg šećera
  •  3 žlice oštrog brašna
  •  2 vanilin šećera
  •  4 bjelanjka

Priprema

  1. Zamijesimo prhko tijesto od brašna, praška za pecivo, žumanjaka, maslaca i 10 dkg šećera. Po

    potrebi, ovisno o maslacu, dodamo još malo brašna. Zamotamo u plastičnu foliju i stavimo da osdstoji sat, dva u hladnjaku.
  2. Izmiksamo 20 dkg šećera, jogurt i vrhnje, dodamo 3 žlice oštrog brašna i vanilin šećer i na kraju snijeg od bjelanjaka miješajući dok se smjese na povežu.
  3. Izvadimo tijesto iz hladnjaka i podijelimo na dva dijela. Jedan dio razvaljamo i stavimo na namazan protvon.
  4. Na tijesto izlijemo smjesu od jogurta i po vrhu naribamo drugi dio tijesta.

Posluživanje

Po želji posuti šećerom u prahu i uživati!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar