10. veljače 2015.

Kljukuša-Kacanuša

Kljukuša3 Kljukuša KacanušaSastojci i priprema:
Ovo nisam nikada ni jela ni pravila i prije par dana gledala sam na TV OBN kako pravi jedna gospođa..!!
Sastojci:
  • 1 kg krompira koji ogulite i izrendate
  • 2 jaja
  • 4-5 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • maslac
  • so
  • biber
  • 2 glavice luka
  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • jogurt
  • bijeli luk


Način pripreme:
U mljeveno meso stavite so, biber i sjeckanu glavicu crvenog luka. Od toga se prave okruglice koje se redaju u tepsiji po rendanom krompiru. U rendani krompir stavite so, biber, luk, jaja, brašno i prašak za pecivo i malo istopljenog maslaca.
Kako sam ja razumjela masa mora biti malo žitka pa se razlije u tepsiju koju ste prethodno pomastili i posuli brašnom…
Preko krompira poredate okruglice od mljevenog mesa, pomastite i pečete na 2oo stepeni 3o minuta.
Gotovu kljukušu prelijete jogurtom u koji sitno nasjeckate bijelog luka.
Eto to bi bio recept koji je gospodja mislim da se zove Anita predstavila na OBN TV. Nama se jako dopalo pa probaj te i vi…!!!!

Prijatno!
Kljukusa Kacunusa <br />
<script async src=
Kljukuša Kacanuša" class="alignright size-full wp-image-30496" height="301" src="http://tortekolaci.com/wp-content/uploads/2014/09/Kljukusa-Kacunusa.jpg" title="Kljukusa-Kacanusa" width="505" />

0 komentari :

Objavi komentar