27. studenoga 2014.

Ledolina kolač



 Potrebno:



    500 ml mlijeka
    500 ml vrhnja za šlag
    12 žlica gustina (cca 110g)
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade za kuhanje
    10 dag bijele čokolade
    4 žlice šećera
    kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač



 Priprema:

    Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
    Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
    Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
    Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
    Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.

Related Posts:

  • Tulumbe Sastojci Za testo:1 dl ulja 4 dl vode so 300 g brašna 1/2 kesice praška za pecivo 4 jaja Za preliv:1 kg… Read More
  • Keksići u obliku zeca Sastojci 250 g mekanog maslaca200 g šećerakesica vanilin šećera4 jajeta 125 g brašna 125 g gustina1/2 kaš… Read More
  • Domaće lizalice Sastojci 125 ml vode180 ml kukuruznog sirupa ili šerbeta (voda:šećer-1:2)400 g šećera2 kašičice ekstrakta… Read More
  • Mentol bombice Sastojci 2-3 kašike likera od mentola150 g šećera u prahu250 čokolade za kuvanje u prahu200 g mlevenog ba… Read More
  • Krofnice sa šargarepom Sastojci 300 g brašna2 kašičice praška za pecivorendana kora od 1 pomorandže100 g mlevenih badema200 g ša… Read More

0 komentari :

Objavi komentar