27. studenoga 2014.

Ledolina kolač



 Potrebno:



    500 ml mlijeka
    500 ml vrhnja za šlag
    12 žlica gustina (cca 110g)
    1 vanilin šećer
    10 dag čokolade za kuhanje
    10 dag bijele čokolade
    4 žlice šećera
    kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač



 Priprema:

    Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
    Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
    Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
    Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
    Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.

Related Posts:

  • Super kremaste bronhi kocke KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE): 4 bjelanjka veća prstohvat soli 100 gr šećera 45 gr oštrog brašna 30 gr gustina 1 žličic… Read More
  • Julka šnite Za ovaj kolač lisnato tijesto je potrebno peći 2 puta, pripremiti čokoladni biskvit i kremu…..ali nemojte da vas recept obeshrabri, jer kolač je zaista jednostavan za pripremu i jako je ukusan. • 1 pakovanje lisnatog… Read More
  • Kolač s keksom i puding kremom 500 ml vrhnja za šlag 700 ml mlijeka 2 pudinga od vanilije koji se ne kuhaju 2 vanilin šećera 5 žlica šećera plazma keks ili… Read More
  • Ledene griz kocke sa ganacheom BISKVIT: 7 bjelanjaka 5 žumanjaka 10 žlica šećera 4 žlice brašna 3 žlice kakaa 6 žlica vode sobne temperature 1 žličica pr… Read More
  • Čupava Kata sa orasima i marmeladom TIJESTO: 3 žumanjka 3 žlice šećera 15 dkg margarina 30 dkg brašna 1 prašak za pecivo 3 žlice mlijeka PREMAZ: 4 žlice marm… Read More

0 komentari :

Objavi komentar