Potrebno:
500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
Priprema:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad
zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju
nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se
čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro
promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote
umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a
potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete
dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.
0 komentari :
Objavi komentar