Sastojci
- Broj osoba:
Za mesne kuglice:
- 150 g svježe paprike
- 50 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 300 g telećeg mljevenog mesa
-
2 žlice
Krušnih mrvica Podravka By Podravka
- 1 žličica Vegete By Podravka
- ½ žličice soli
- 1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
- 300 ml Passate Podravka By Podravka
- 200 ml vode
- 1 žličica Vegete By Podravka
- prstohvat soli
-
prstohvat
šećera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Povrće usitnite u električnoj sjeckalici, a zatim ga prebacite u dublju zdjelu.
-
Dodajte mljeveno meso, krušne mrvice i začine pa sve zajedno dobro izmiješajte. Pustite da odstoji 10 minuta.
-
Vlažnim rukama oblikujte male kuglice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite ih 20 minuta na 200°C.
-
Za umak pomiješajte passatu i vodu, pa stavite da prokuha.
-
Dodajte Vegetu, sol, šećer i promiješajte, a zatim stavite mesne kuglice. Pirjajte još 10-ak minuta na laganoj vatri.
0 komentari :
Objavi komentar