27. studenoga 2014.

Tjestenina s krumpirom i kupusom


Tjestenina s krumpirom i kupusom

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  400 g tjestenine po želji
  •  350 g svježeg kupusa
  •  500 g krumpira
  •  2 žlice maslaca
  •  1 poriluk

  •  3 režnja češnjaka
  •  prstohvat muškatnog oraščića
  •  po ukusu sol i papar
  •  100 g sira Gouda

Priprema

Vrijeme pripreme:
25 min
Težina:
Jednostavno


  1. Kupus tanko nasjeckajte ili naribajte, krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Kuhajte povrće nekih 10-15 minuta (ja sam ga kuhala na pari), dok ne omekša.
  2. Istovremeno, tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala, oko šalicu i pol (cca 350 ml).
  3. U tavi zagrijte maslac i kratko prodinstajte sjeckani poriluk i češnjak. Dodajte krumpir, kupus, muškatni oraščić, sol i papar te popržite 2-3 minute. Dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali i kratko prokuhajte. Maknite tjesteninu s vatre i umiješajte ribani sir, neka se sve fino poveže. 

Posluživanje

Poslužite toplo, po želji s ribanim prmezanom.

Ukoliko želite mesnu varijantu, najprije popržite malo sjeckane slanine, a potom dodajte povrće i nastavite pripremu dalje po receptu.

0 komentari :

Objavi komentar