Sastojci
- Broj osoba:
- 400 g tjestenine po želji
- 350 g svježeg kupusa
- 500 g krumpira
- 2 žlice maslaca
-
1
poriluk
- 3 režnja češnjaka
- prstohvat muškatnog oraščića
- po ukusu sol i papar
- 100 g sira Gouda
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Kupus tanko nasjeckajte ili naribajte, krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Kuhajte povrće nekih 10-15 minuta (ja sam ga kuhala na pari), dok ne omekša.
-
Istovremeno, tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala, oko šalicu i pol (cca 350 ml).
-
U tavi zagrijte maslac i kratko prodinstajte sjeckani poriluk i češnjak. Dodajte krumpir, kupus, muškatni oraščić, sol i papar te popržite 2-3 minute. Dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja koju ste sačuvali i kratko prokuhajte. Maknite tjesteninu s vatre i umiješajte ribani sir, neka se sve fino poveže.
Posluživanje
Poslužite toplo, po želji s ribanim prmezanom.Ukoliko želite mesnu varijantu, najprije popržite malo sjeckane slanine, a potom dodajte povrće i nastavite pripremu dalje po receptu.
0 komentari :
Objavi komentar