Sastojci
- 500g sira(u receptu je bio svapski sir,ja sam radila zagrebackim)
- 500g kora za pitu
- 3 jaja
- 1dc ulja
- 0,5dc mlijeka
-
1
prasak zapecivo
- 3 ravne kasike ajvara
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
U posudu stavite 2 jaja, sir, ulje mlijeko i pr.za pecivo.
-
2
Dodati soli i izmjesati.Pripremljenu smjesu podjeliti na dva djela.
-
3
U jedan deo dodati ajvar i polako izmjesati.
-
4
Na radnu povrsinu staviti vece parce folije, i preko staviti dve kore.
-
5
Premazati je polovinom fila od sira i urolati.Staviti na stranu.
-
6
Preko folije opet nanjeti dve kore za pitu i premazati preostalim sirom. -
7
Napocetku kore sad staviti prethodno pripremljenu rolnu od sira.
-
8
Sve zajedno uviti.Sad namazemo polovinom fila od ajvara.
-
9
Na pocetak dodamo prethodni rolat od sira, zarolamo.
-
10
I jos jednom sve ponovimo, sa ostatkom fila.Sad smo dobili jedan veci rolat.
-
11
Pripremljeni rolat stavimo u zamrzivac da se stegne.
-
12
Izvadimo ga i sjecemo na rolate debljine 2 cm.
-
13
Pleh obložimo papirom za pecenje i pouljimo, poslažemo komade rolata.
-
14
Bocne strane giban-rolata i odozgo premazemo umucenim jajetom.
- 15
Pecemo na 250C, neki 15 min ili dok ne porumenePrijatno!!
Kolaz izrade
U orginalu pise da se radi na foliji, ja sam radila na kuhinjskoj krpi!!
Tko je za dorucak sa jogurtom, slobodno se posluzite
0 komentari :
Objavi komentar