2. studenoga 2014.

Bounty minjoni




Sastojci: Količina:
- Biljne slatke pavlake 100 ml
- Margarina 250 gr
- Secera 300 gr
- Vanil secera 2 kesice
- Kokosa 250 gr
- Cokolade 300 gr
- Ulja 9 kasika

Uputstvo za pripremu:

  • Na tihoj vatri otopiti slatku pavlaku, šećer, vanil šećer i margarin. Čim provri skloniti sa ringle i dodati kokos. Dobro promešati da se smesa izjednači.
  • Pripremite plići pleh dim. 30x20 ili neki sličnih dimenzija. Stavite na dno pleha pek papir i izlijte smesu. Poravnajte gornju površinu i ostavite da se ohladi pa stavite u zamrzivač na par sati. Isecite vlažnim nožem na trake jednake širine.
  • Svaku traku isecite na kockice. Pre svakog reza kvasite nož i prste, pa oblikujte kockice ukoliko negde štrči kokos. Kockice poredjajte na poslužavnik i stavite ponovo u zamrzivač, najbolje preko noći. Ujutru će biti idealne za umakanje u glazuru.


  • Za glazuru otopite čokoladu i ulje na pari, na svakih 100 g čokolade sipajte po 3 kašike ulja. Svaku kockicu umačite u čokoladu i redjajte na celofan. Kad se prvi sloj glazure bude stegao, ponovite postupak još jednom. Ostavite da se stegnu pa ih ukrasite belom ili crnom čokoladom koju ćete u tankom mlazu posipati preko minjona.

Galerija

0 komentari :

Objavi komentar