2. studenoga 2014.

Piletina a la franceise






Sastojci: Količina:
- pileći file 450g
- meko brašno po potrebi
- jaja 3 kom.
- rendani parmezan 2 sup.kaš.
- maslinovo ulje 3 sup.kaš.
- beli luk 3 čena
- limun narezan na kolutove 1/2
- limun sok 1/2
- belo vino 1dc
- pileći temeljac 2dc
- maslac 3 sup.kaš.
- naseckan peršun 1 sup.kaš.
- so, biber po ukusu

Uputstvo za pripremu:

Pileća prsa razrezite na tanke fete.Lagano ih istucite, posolite i pobiberite.Pileće filete pokrijte folijom i odložite na hlado dok ne završite ostale pripreme. U posudu stavite cela jaja,posolite i pobiberite.Dobro promešajte viljuškom da se sve spoji .Potom dodajte rendani parmezan, i sve još jednom promešajte. U dubljem tiganju otopite 1 kašiku maslaca s maslinovim uljem.Pustite da se dobro zagreje. Filete stavite prvo u brašno a potom u jaja. Pustite da se fileti dobro obaviju smesom od jaja i parmezana. Po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja. Prepržite filete po dve minute sa svake strane dok ne uhvate lepu boju. Izvadite ih i odložite na toplo. U tiganj dodajte tanko isečen limun i potisnut beli luk, pustite da se malo zapeče ( samo 20ak sekundi, pazite da ne zagori),dodajte belo vino, temeljac, sok od pola limuna (ukoliko ne volite kiselo preskočite ovaj korak). Pustite da sve kuva nekih 5 minuta. Ostatak maslaca zarolajte u brašno,tako će maslac malo zgusnuti umak.Pustite da se maslac otopi i da se sve poveže. Po potrebi dodajte još malo temeljca. Smanjite temperaturu na pola, dodajte piletinu pustite da se sve poveže, a komade limuna stavite po piletini. Posolite i pobiberite. Pre serviranja umešajte u umak naseckani peršun.

0 komentari :

Objavi komentar