Sastojci
Biskvit:
- 200 grama brašna
- 4 jaja
- 250 grama maslaca ili margarina
- 200 grama šećera
- 4 žlice mlijeka
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
Nadjev od kokosa:
- 500 ml mlijeka
- 200 grama šećera
- 200 grama maslaca ili margarina
- 6 žlica griza ili pšenične krupice
- 200 grama kokosa
Glazura:
- 40 grama vode
- 120 grama šećera
-
40 grama
kakaa
- 80 grama vrhnja za šlag
- 1 vrećica želatine u prahu
Priprema
- Težina:
-
Pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje, te ostale sastojke.
-
U protvan veličine 20x30 pretresite smjesu, poravnajte pa pecite na 170 stupnjeva oko 25-30 min.
-
U pola litre mlijeka stavite šećer, zakuhajte, dodajte griz, margarin pa kad se zgusne dodajte kokos.
-
Na malo ohlađeni biskvit rasporedite masu od kokosa.
-
Za glazuru zagrijte vodu sa šećerom i mješajte dok se šećer ne otopi pa prelijte po kakau. Namočite želatinu po uputama na vrećici, pa kad nabubri rastopite je u zagrijanom vrhnju za šlag.
Dio sa kakaom i dio sa šlagom sjedinite i dobro promješajte, te prelijte po kolaču.
-
Ostavite da se dobro ohladi i stegne.
0 komentari :
Objavi komentar