2. rujna 2014.

Mini švarcvaldice

Malim švarcvaldicama teško je odoljeti, a okusi tamne čokolade i višanja izvrsno se dopunjuju. Isprobajte ih u veganskoj varijanti ili sastojke zamijenite onima životinjskog podrijetla



Za tijesto:
hrana1 ½  šalica brašna T-850
½ šalice integralnog brašna
½ šalice kakaa
2 žličice praška za pecivo bez aluminija
1 žličica sode bikarbone
¼ žličice soli
malo cimeta u prahu
½ šalice suncokretova ulja
2/3 šalica slada od smeđe riže
¾ šalice sojina mlijeka
korica i sok mandarine, naranče ili limuna

Za preljev:
1 ½ šalica tamne čokolade
¼ šalice sojina mlijeka
2 žlice slada od smeđe riže

Za ukrašavanje:
2 šalice svježih ili zamrznutih višanja
2-3 žlice slada od smeđe riže
1-2 žlice kuzu praha ili gustina
sojin šlag

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte tekuće sastojke, osim nasjeckane čokolade. Tekuće sastojke dodajte suhima pa ih žlicom povežite u glatku smjesu.

Ne koristite mikser jer se tijesto neće lijepo dignuti i bit će žilavo. Na kraju dodajte komadiće čokolade te još jednom nježno promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupiće za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku dopola napunite smjesom. Ako vam ostane smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupićima.
Pecite 15-20 minuta. Zabodite čačkalicu u jednu torticu – ako izađe čista, tijesto je pečeno. Izvadite cupcakes iz kalupa i ostavite da se dobro ohlade.
Za čokoladni preljev čokoladu otopite na pari (posuda s čokoladom ne smije dodirivati vrelu vodu i pazite da vam u čokoladu ne kapne malo tekućine jer će se zgrušati). U manjem loncu zagrijte sojino mlijeko i slad pa dodajte u otopljenu čokoladu te žustro promiješajte da se sve poveže. Ohladite na sobnoj temperaturi.
Odvojite 24 višnje. Ostalim višnjama dodajte ½ šalice vode, prokuhajte, izmiksajte pa vratite na laganu vatru. U zdjelici otopite kuzu/gustin u malo hladne vode pa polagano dodajte u sirup od višnje, miješajući pjenjačom sve dok se sirup ne zgusne. Ohladite.
Složite cupcakes, svaki premažite punom žlicom čokoladnog preljeva, zatim nanesite šlag, a na njega po dvije višnje te sve prelijte žlicom sirupa od višanja. Pospite s još malo naribane čokolade i svi će se zaljubiti u vaše minijaturne torte.
www.sensaklub.hr

Related Posts:

  • Mokri kolač od jabuka i badema Divni kolačići, predivno oblikovani, a još "punjeni" smjesom od jabuka i badema. Jednostavnost pravljenja daje im još veću čar. Isprobajte ovaj recept koji vam donosimo: Divni kolačići  Sastojci: 2 kg jabuka +… Read More
  • Domaće oblatne spremne za nekoliko minuta Najbrži recept za oblatne koji postoji. Uložite 10 minuta truda i uživajte cijeli dan uz ovu poslasticu. Potrebni sastojci: 1/2 l mlijeka1/2 kg šećera4 kašike brašna1 jaje100 gr čokolade1 margarin Priprema: Sve ove… Read More
  • Slatke korpice od kokosa i badema Ove slatke korpice su kao stvorene za zabave slave ili dečije rođendane i to posebno one koje padaju ljeti jer se ne peku i jednostavne su za pripremu. Glavni sastojci su kokos i puter od badema. Ove male slatke zalo… Read More
  • Ledeni semifredo sa višnjama Ovaj ledeni desert sa višnjama će vas rashladiti kao malo koja slastica. Ovo će biti vaš prvi semifredo. Osvježite se na italijanski način. Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova m… Read More
  • Simfonija od čokolade – čokoladni creme brulee Creme brulee je ultra popularni desert koji se služi u restoranima širom svijeta. Riječ je o jednoj vrsti zapečene kreme od jaja sa tankim slojem karamelizovanog šećera na vrhu. Zamislite sad sve to sa ukusom čokolade, mmmm … Read More

0 komentari :

Objavi komentar