Ovaj kolač ću definitivno češće peći. I to iz više razloga: ukusan je, nije preskup i gotovo je stvarno za čas.
Evo recepta:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice meda
- 1 dl ulja
- 1 vanilin šećer
- 1/2 praška za pecivo
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 vrećica želatine
- 2 žlice meda
- 3 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
- Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom, dodavati i ostale sastojke postepeno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje u velikom limu od pećnice, peći na 180ºC 15 min. Pečeni biskvit izvaditi, ohladiti i prerezati na dva dijela kako biste dobili dvije kore.
- U međuvremenu za kremu miksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici. U šlag dodati med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu.
- Premazati jednu koru kremom, poklopiti drugom korom, lagano pritisnuti površinu kako bi se slijepilo, ohladiti i poslužiti rezano na šnite.
Dobar tek!
recipeci
0 komentari :
Objavi komentar