Kada bi vas netko pitao da nabrojite nekoliko proizvoda koji su obilježili vaše djetinjstvo, koji bi to proizvodi bili?
POTREBNO:
Za biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 15 žlica šećera
- 12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
- 1 žlica brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 45 dag zamrznutih jagoda
- 30 dag šećera
- 1 dl vode
- 2 praška za puding s okusom jagode
- 1 želatina
- 15 žlica vode
Za žutu kremu:
- 9 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 3 žlice gustina
- 3 žlice glatkog brašna
- 1/2 l mlijeka
- 20 dag margarina
Za čokoladni preljev:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag margarina + 6 žlica ulja
PRIPREMA:
- Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
- Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.
- Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.
- Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.
- Na pladanj staviti jednu polovicu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva (razmažite žlicom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
- Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju Dobar tek!
recipeci.com
0 komentari :
Objavi komentar