Vrlo ju je jednostavno napraviti – gotovo da su vam potrebne samo dvije posude i mutilica, a veoma je ukusna.
Kako su istakli na blogu Sugaryandbuttery, gdje smo pronašli recept, tortu/kolač možete peći u tepsiji približnih dimenzija 20×20 cm ili (kao u ovom slučaju) okruglom kalupu za torte prečnika oko 15 ili 20 cm.
Sastojci:
- 1,5 šolja (od 250 ml) ovsenog brašna (ili pšeničnog višenamjenskog)
- ½ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice praška za pecivo
- Mrvicu soli
- Po malo cimeta i oraščića
- 1 šolja šećera
- ¼ šolje kokosovog ulja (ili običnog biljnog)
- ½ šolje pirea od jabuka
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 veće banane, izgnječene
- ½ šolje kokosa
Za fil:
- 230 gr krem sira
- 4 kašike meda
- ¼ šolje šećera u prahu
Zagrijte renu na 190C. Nauljite tepsiju ili kalup pomenutih dimenzija i ostavite sa strane.
Dobijenu smjesu uspite u tepsiju ili kalup i pecite 30 do 40 minuta (u zavisnosti od rerne – uradite i test sa čačkalicom). Ako budete pekli kolač u kalupu prečnika 15 cm trebaće 60 minuta da se kora ispeče.
Izvadite iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi. Fil pravite tako što umutite krem sir sa medom i šećerom električnim mikserom dok ne dobijete lijepu kremastu smjesu. Tortu ukrasite uz pomoć šprice za kolače ili samo premažite filom.
0 komentari :
Objavi komentar