Opjevane su čak i u opereti „Sezona u Salzburgu“ – to su salcburške noklice! "Slatke kao ljubav i meke kao poljubac... pozdrav s nebesa..." Jedna porcija ove slastice malo je "brdašce" od tri noklice: zlatnožute boje, posute s puno šećera u prahu, poslužuju se na srebrnom pladnju ili srebrnoj posudi!
U Austriji se obično pripremaju svježe, što znači da biste osim
kulinarske znatiželje trebali ponijeti i dovoljno vremena i strpljenja,
jer morat ćete malo pričekati da vam ih serviramo. Budite sigurni da
nećete požaliti! Dakako, možete ih i sami pripremiti.
Sastojci za 4 osobe:
• 250 ml hladnog bjelanjka
• 120 g šećera
• 6 žumanjaka
• 60 g glatkog brašna
• ribane kore od jednog neprskanog limuna
• 1 žličica vanilin-šećera
• malo soli
• šećer u prahu za posipanje
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Mikserom lagano miješajte bjelanjak, dodajte vanilin-šećer, sol i koru od limuna te nastavite miješati. Postupno dodajte šećer i miješajte tako dugo dok snijeg sasvim ne očvrsne. Tek tada dodajte žumanjke i brašno.
Od tijesta oblikujte noklice i složite ih u pleh od vatrostalnog stakla ili nehrđajućeg čelika. Pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 180 ° C.
Gotove noklice pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Sastojci za 4 osobe:
• 250 ml hladnog bjelanjka
• 120 g šećera
• 6 žumanjaka
• 60 g glatkog brašna
• ribane kore od jednog neprskanog limuna
• 1 žličica vanilin-šećera
• malo soli
• šećer u prahu za posipanje
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Mikserom lagano miješajte bjelanjak, dodajte vanilin-šećer, sol i koru od limuna te nastavite miješati. Postupno dodajte šećer i miješajte tako dugo dok snijeg sasvim ne očvrsne. Tek tada dodajte žumanjke i brašno.
Od tijesta oblikujte noklice i složite ih u pleh od vatrostalnog stakla ili nehrđajućeg čelika. Pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 180 ° C.
Gotove noklice pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
0 komentari :
Objavi komentar