29. rujna 2014.

Jednostavni kolač

Ovaj je kolač jedan od onih brzinskih i jednostavnih, za svaki dan. Nimalo spektakularan mamit će vaša nepca. Garantirano, svaki ćete put poželjeti  još jedan komad tog ukusnog, mekanog, aromatičnog kolača. Isprobajte!
domace kocke



Žumanjke i šećer pjenasto umješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajite ga smjesi žumanjaka naizmjence sa uljem, mlijekom i ribanom koricom limuna. Na kraju lagano umiješajte prethodno tučeni čvrst snijeg. Smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i stavite peći 35 minuta na temperaturu od 200°C.


Pečeni kolač ohladite, premažite marmeladom, razrežite i pospite šećerom.
Sastojci:
  • 20 dag šećera
  • 3 jaja
  • 20 dag brašna
  • 1 /2 praška za pecivo
  • 2 male šalice ulja
  • 1 mala šalica mlijeka
  • limunova korica
  • 15 dag marmelade od trešanja

Related Posts:

  • Bečka čokoladna torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:440 g otopljene čokolade440 g šećera u prahu440 g margarina200 g krem šlaga14 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema t… Read More
  • Torta koja se ne peče Mi volimo jednostavne, zdrave i cool recepte. Podijelićemo sa vama osvježavajući i ekonomičan recept: torta s jagodama koja se ne peče.  možete koristiti i bilo koje sezonsko voće. Sastojci: Podloga 200 gr&nbs… Read More
  • Čoko poljupci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 4 bjelanca, 10-20 dag šećera u prahu, 20 dag mljevenih oraha, 4 dag čokolade za kuhanje, 2 kašičice mlijeka, 2 kašičice margarina, kašičica maraski… Read More
  • ČOKO TORTA Čime iznenaditi ukućane i goste? Evo  prijedloga za idealni desert! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za koru: 7 jaja, 7 kašika šećera, 7 kašika brašna, 4 kašike kakaa, 2 dl … Read More
  • Figarovi čokoladni odresci Sastojci za 1 duboki duguljasti kalup za kolače dugačak 30 cm: 30 dag nugata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 dag mlječne čokolade 10 dag badema narezanih na listiće 5  dag pistacija … Read More

0 komentari :

Objavi komentar