15. rujna 2014.

Čokoladna torta


Torta od čokolade






Biskvit
180g
maslaca
160g
crne čokolade
180g
šećera
devet
žumanaca
180g
badema
jedna
kašika ruma
snijeg
od preostalih bejalanaca
jedna
kašika mrvica
50g
badema za ukras
Krema
pet
jaja
180g
šećera
jedna
kesica vanilin šećera
jedna
kašikica brašna
180g
maslaca
160g
crne čokolade
40g
lješnjaka



Maslac, otopljena čokolada i šećer se dobro izmješaju, zatim se dodaje jedno po jedno žumance i neprestano miješa. Onda se dodaju samljeveni bademi, mrvice, rum i snijeg od bjelanaca.

Od ove smjese ispeku se dva lista, a svaki list, kad je pečen i ohlađen, razreže na dva lista. Ispečeni listovi sastave se kremom, a torta prelije glazurom od čokolade.

Krema se napravi tako da se cijela jaja tuku, pomalo dodaje šećer, umiješa vanilija i brašno pa se tuče na laganoj vatri dok ne zavri.

Zatim se makne s vatre i dalje tuče dok se smjesa ne ohladi. Maslac i otopljena čokolada dobro se izmješaju, doda ohlađena krema i prženi samljeveni lješnjaci.

http://www.bosanskikuhar.ba/

0 komentari :

Objavi komentar