22. rujna 2014.

Brauni s orasima

Sastojci

  • 200 g putera isečenog na kockice
  • 200 g kvalitetne crne čokolade
  • 4 jajeta
  • 220 g žutog šećera
  • 120 g brašna
  • 220 g krupno sečenih oraha









Priprema
Kalup dimenzija 24x34 cm obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 190°C.

Na pari rastopite čokoladu s puterom. Mešajte da smesa postane glatka, pa sklonite s pare i ostavite da se ohladi.

Mikserom mutite jaja dva minuta, pa im dodajte šećer i mutite još 6 minuta. Špatulom tu smesu umešajte u čokoladnu masu. Dodajte brašno i orahe, pa izmešajte špatulom.

Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta, smanjujući temperaturu na 180°C nakon 10 minutes. Ostavite da se ohladi, pa isecite na veće kocke.

0 komentari :

Objavi komentar