22. rujna 2014.

Brauni s orasima

Sastojci

  • 200 g putera isečenog na kockice
  • 200 g kvalitetne crne čokolade
  • 4 jajeta
  • 220 g žutog šećera
  • 120 g brašna
  • 220 g krupno sečenih oraha









Priprema
Kalup dimenzija 24x34 cm obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 190°C.

Na pari rastopite čokoladu s puterom. Mešajte da smesa postane glatka, pa sklonite s pare i ostavite da se ohladi.

Mikserom mutite jaja dva minuta, pa im dodajte šećer i mutite još 6 minuta. Špatulom tu smesu umešajte u čokoladnu masu. Dodajte brašno i orahe, pa izmešajte špatulom.

Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta, smanjujući temperaturu na 180°C nakon 10 minutes. Ostavite da se ohladi, pa isecite na veće kocke.

Related Posts:

  • Ledeni semifredo sa višnjama Ovaj ledeni desert sa višnjama će vas rashladiti kao malo koja slastica. Ovo će biti vaš prvi semifredo. Osvježite se na italijanski način. Semifredo je poluzaleđeni italijanski desert, najsličniji sladoled torti. Osnova m… Read More
  • Margarita pita u ledu Taj magični koktel Margarita! Koja ga žena ne voli? Još će vam se više svidjeti Margarita pita i to zaleđena. Osvježenje za pet (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pagead2.googlesyndication.com pagead2… Read More
  • Domaće oblatne spremne za nekoliko minuta Najbrži recept za oblatne koji postoji. Uložite 10 minuta truda i uživajte cijeli dan uz ovu poslasticu. Potrebni sastojci: 1/2 l mlijeka1/2 kg šećera4 kašike brašna1 jaje100 gr čokolade1 margarin Priprema: Sve ove… Read More
  • Ferrero Rocher Zašto ne biste obradovali nekoga najukusnijim kuglicama na svetu? Homemade recept za Ferrero Rocher je tu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Savršena poslastica Sastojci -100 gr napolitan… Read More
  • Simfonija od čokolade – čokoladni creme brulee Creme brulee je ultra popularni desert koji se služi u restoranima širom svijeta. Riječ je o jednoj vrsti zapečene kreme od jaja sa tankim slojem karamelizovanog šećera na vrhu. Zamislite sad sve to sa ukusom čokolade, mmmm … Read More

0 komentari :

Objavi komentar