Sastojci Sastojci za biskvit:
10 bjelanaca
10 žlica šećera
5 žlica brašna
20 dag nasjeckanih oraha
Sastojci za nadjev:
10 žumanaca
10 žlica šećera
5 dl mlijeka
6 žlica brašna
25 dag margarina
3 rebra čokolade
Sastojci za ukras:
1 šlag pjena
Priprema za biskvit:
2. Od bjelanaca napraviti čvrsti snijeg. Neprestano miješajući naizmjenično dodavati šećer i brašno. Na kraju umiješati orahe.
3. Smjesu izliti u oblik za tortu. Peći 25 min na temperaturi od 180 °C.
4. Priprema za nadjev:
5. Dobro izmiješati žumanca i šećer. U malo hladnog mlijeka razmutiti brašno. Ostatak mlijeka staviti da zakuha.
6. Smanjiti temperaturu štednjaka i postupno, neprestano miješajući, dodavati umućena jaja i razmućeno brašno.
7. kad smjesa zgusne, skloniti s vatre. U ohlađeno dodati dobro izrađen margarin.
8. Smjesu podijeliti u dva dijela. Jednu polovicu ostaviti žutu, a u drugu umiješati rastopljenu čokoladu.
9. Redoslijed izrade:
10. Na prikladnu podlogu staviti ohlađeni biskvit.
11. namazati žutim nadjevom.
12. Preko njega namazati smeđim nadjevom.
13. Ukrasiti tučenom šlag pjenom.
Jedan koristan savijet u vezi ove predivne bijele torte : Biskvit za torte najbolje se reže tako da se rubovi torte uokolo zarežu nožem na mjestima gdje se biskvit želi odvojiti. U zareze uvući čvrsti konac, prekrižiti ga i povlačeći od sebe rezati biskvit
10 žlica šećera
5 žlica brašna
20 dag nasjeckanih oraha
Sastojci za nadjev:
10 žumanaca
10 žlica šećera
5 dl mlijeka
6 žlica brašna
25 dag margarina
3 rebra čokolade
Sastojci za ukras:
1 šlag pjena
Postupak rada
1.Priprema za biskvit:
2. Od bjelanaca napraviti čvrsti snijeg. Neprestano miješajući naizmjenično dodavati šećer i brašno. Na kraju umiješati orahe.
3. Smjesu izliti u oblik za tortu. Peći 25 min na temperaturi od 180 °C.
4. Priprema za nadjev:
5. Dobro izmiješati žumanca i šećer. U malo hladnog mlijeka razmutiti brašno. Ostatak mlijeka staviti da zakuha.
6. Smanjiti temperaturu štednjaka i postupno, neprestano miješajući, dodavati umućena jaja i razmućeno brašno.
7. kad smjesa zgusne, skloniti s vatre. U ohlađeno dodati dobro izrađen margarin.
8. Smjesu podijeliti u dva dijela. Jednu polovicu ostaviti žutu, a u drugu umiješati rastopljenu čokoladu.
9. Redoslijed izrade:
10. Na prikladnu podlogu staviti ohlađeni biskvit.
11. namazati žutim nadjevom.
12. Preko njega namazati smeđim nadjevom.
13. Ukrasiti tučenom šlag pjenom.
Jedan koristan savijet u vezi ove predivne bijele torte : Biskvit za torte najbolje se reže tako da se rubovi torte uokolo zarežu nožem na mjestima gdje se biskvit želi odvojiti. U zareze uvući čvrsti konac, prekrižiti ga i povlačeći od sebe rezati biskvit
0 komentari :
Objavi komentar