8. kolovoza 2014.

Tortille s kozicama i avokadom

Lagane tortille pečene s bogatim nadjevom od morskih plodova i začinjene svježim peršinom.


Tortille s kozicama i avokadom


Sastojci

200 g kukuruznog brašna
200 g glatkog brašna
2 jaja
500 ml mlijeka
Sol i svježe mljeveni crni papar
Biljno ulje za prženje
2 zrela avokada
400 g kuhanih kozica, bez ljuštura
Sok od 1/2 limuna
30 ml (2 jušne žlice) sitno nasjeckanog peršina ravnih listića
1 bjelanjak, lagano izmiješan
Svježe grančice peršina ravnih listića, za ukrašavanje

Način rada

1. Brašno prosijte u zdjelu, a zatim postupno umiješajte jaja i mlijeko te umijesite tijesto. Začinite solju.
2. Zagrijte malo biljnog ulja u tavi za prženje, zatim izlijte malo tijesta da dobijete tanku palačinku. Pecite s obje strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave, odložite i držite na toplom. Nastavite s preostalim tijestom dok ne napravite ukupno 8 palačinki.
3. Raspolovite avokado po duljini, a polovice okrenite u suprotnim smjerovima kako biste ih odvojili. Uklonite koštice i koru, a meso narežite na kockice.
4. U zdjeli pomiješajte avokado i kozice, te poprskajte limunovim sokom. Umiješajte peršin, sol i papar prema ukusu.
5. Mješavinu podijelite na 8 dijelova i stavite na sredinu svake palačinke. Izmiješanim bjelanjkom premažite rubove palačinki, preklopite i čvrsto pritisnite kako bi se zalijepili.
6. Stavite na namašćeni lim za pečenje i pecite u pečnici prethodno zagrijanoj na 200°C /plinska pečnica na 6/ oko 15-20 minuta. Poslužite vruće, ukrašeno grančicama peršina.

Prijedlog za serviranje

Poslužite sa salatom od graha i luka.

Napomena

Umjesto avokada upotrijebite cheddar sir ili grojer narezan na kockice. Peršin možete zamijeniti svježim korijandrom.

0 komentari :

Objavi komentar