18. kolovoza 2014.

Mokri kolač od jabuka i badema

Divni kolačići, predivno oblikovani, a još "punjeni" smjesom od jabuka i badema. Jednostavnost pravljenja daje im još veću čar. Isprobajte ovaj recept koji vam donosimo:



Sastojci:
  • 2 kg jabuka + 1 kg za sok
  • 200 g šećera
  • štapić cimeta
  • 500 g mljevenih listića badema
  • 8 jaja
  • 2 praška za pecivo
Priprema:
1. Oljuštiti i isjeckati na kockice 2 kg jabuka. Dodati 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstati dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
2. Smjesu od jabuka sjediniti sa 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja treba ih blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
3. U jabuke i bademe dodati 8 jaja i dvije kesice praška za pecivo. Sve pomiješati i staviti u željene kalupčiće ili oblikovati modlom. Staviti da se peče.
4. Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno, napraviti sok od kilograma jabuka. Njime preliti kolače, čim se izvade iz rerne.
Izvor: rs/posaljirecept

0 komentari :

Objavi komentar