8. srpnja 2014.

Cheesecake kocke sa đemom od jagoda




  • 200 g mljevenog integralnog keksa
  • 60 g putera, istopljenog
  • 500 g krem sira na sobnoj temperaturi
  • 150 g šećera
  • 1 i po kašika brašna
  • 3 kašike soka od limuna
  • 2 jajeta
  • 60-80 g đema ili marmelade od jagoda

Priprema
Zagrijte rernu na 160°C. Papirom za pečenje obložite dublji kalup za pečenje, dimenzija 20x20 cm, tako da papir prelazi preko strana kalupa.

Pomješajte mljeveni keks s puterom, pa masu utisnite na dno kalupa.
Mikserom izmutite sir sa šećerom, brašnom i sokom od limuna, muteći srednjom brzinom. Dodajte jaja, jedno po jedno, muteći sporo i tek koliko je potrebno da se sastojci izmiješaju. Sipajte preko podloge od keksa.



Džem blago zagrijte, pa ga sipajte u manjim gomilicama preko fila. Sječivo noža zabodite u fil, pa ga povlačite u raznim pravcima da formirate mramorni izgled (dovoljno je 5 sekundi).

Pecite 40 minuta, pa izvadite kalup iz rerne i ostavite ga na sobnoj temperaturi da se kolač prohladi. Prebacite ga u frižider na nekoliko sati prije posluženja.

0 komentari :

Objavi komentar