8. srpnja 2014.

Čorba od karfiola

  • 1dl pavlake za khvanje
  • 1gl crnog luka
  • 1 koren paškanata
  • 1 manji korjen celera
  • 1 koren peršuna
  • 400g cvijeta karfiola
  • 1 kašika šećera
  • soli
  • 1 mala veza peršuna
  • 3 kašika ulja po izboru
  • 1 kašika kukuruznog brašna

Priprema
• Povrće očistiti, oprati i nasjeći na krupnije komade, karfiol pokidati na cvjetove • Zagrijati ulje i ulju dodati svo povrće, sem karfiola • Povrće kratko prodinstati (oko 10 min) • Naliti vodom, tek da ogrezne i kuhati na tihoj vatri oko 20 min. • Dodati karfiol i nastaviti sa kuhanjem, dok i on ne omekša • Skuhano povrće izmiksati, dodati so, kukuruzno brašno, šećer i pavlaku • Doliti vode da ukupna zapremina bude oko 2l • Vratiti da proključa par minuta
Napomena
Čorbu pred služenje posuti svježe isjeckanim peršunom. Može se služiti uz mileram, bruskete i sl.

Related Posts:

  • Snikers Sastojci: 300 g šećera 1 pakovanje maslaca od 125 gr 250 g tamne čokolade 400 g Petit Beure keksa 300 g pečenog (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kiki-rikija voda ulje Priprema: Otopiti 300 g še… Read More
  • Kolač sa trešnjama (jagodama) Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); i priprema: Odlican recept sa bloga LoveAffair, nesto nabrzaka a tako ukusno, autorka je pravila sa tresnjicama posto je nasa tresnja mlada i jos uvek ne… Read More
  • Voćna sočna pita sa jabukama Sastojci za tijesto: 300 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); grama brašna 1 prašak za pecivo 150 grama svježeg sira 100 ml mlijeka (ili jogurta) 100 ml ulja 75 dag šećera 1 vanili -malo soli Pripre… Read More
  • Rolana baklava Sastojci i priprema: U stvari ja neznam kako joj je pravi naziv, znam da je prave (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); u Turskoj pa neka bude ovako Rolana baklava… Sastojci: 1 kg jufke oko 3oo grama… Read More
  • Pita od čokolade Sastojci i priprema: Odlican receptic sa Kulinarike za dvobojnu pitu od cokolade i lesnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nama je se jako dopala i smazali smo ju za cas, odlicno ide uz k… Read More

0 komentari :

Objavi komentar