8. srpnja 2014.

Čorba od karfiola

  • 1dl pavlake za khvanje
  • 1gl crnog luka
  • 1 koren paškanata
  • 1 manji korjen celera
  • 1 koren peršuna
  • 400g cvijeta karfiola
  • 1 kašika šećera
  • soli
  • 1 mala veza peršuna
  • 3 kašika ulja po izboru
  • 1 kašika kukuruznog brašna

Priprema
• Povrće očistiti, oprati i nasjeći na krupnije komade, karfiol pokidati na cvjetove • Zagrijati ulje i ulju dodati svo povrće, sem karfiola • Povrće kratko prodinstati (oko 10 min) • Naliti vodom, tek da ogrezne i kuhati na tihoj vatri oko 20 min. • Dodati karfiol i nastaviti sa kuhanjem, dok i on ne omekša • Skuhano povrće izmiksati, dodati so, kukuruzno brašno, šećer i pavlaku • Doliti vode da ukupna zapremina bude oko 2l • Vratiti da proključa par minuta
Napomena
Čorbu pred služenje posuti svježe isjeckanim peršunom. Može se služiti uz mileram, bruskete i sl.

0 komentari :

Objavi komentar