- 1dl pavlake za khvanje
- 1gl crnog luka
- 1 koren paškanata
- 1 manji korjen celera
- 1 koren peršuna
- 400g cvijeta karfiola
- 1 kašika šećera
- soli
- 1 mala veza peršuna
- 3 kašika ulja po izboru
- 1 kašika kukuruznog brašna
Priprema
• Povrće očistiti, oprati i nasjeći na krupnije komade, karfiol pokidati na cvjetove • Zagrijati ulje i ulju dodati svo povrće, sem karfiola • Povrće kratko prodinstati (oko 10 min) • Naliti vodom, tek da ogrezne i kuhati na tihoj vatri oko 20 min. • Dodati karfiol i nastaviti sa kuhanjem, dok i on ne omekša • Skuhano povrće izmiksati, dodati so, kukuruzno brašno, šećer i pavlaku • Doliti vode da ukupna zapremina bude oko 2l • Vratiti da proključa par minuta
Napomena
Čorbu pred služenje posuti svježe isjeckanim peršunom. Može se služiti uz mileram, bruskete i sl.
0 komentari :
Objavi komentar