Mesni fil:
Bešamel:
Način pripreme:
Luk sitno isjeckati pa ga prodinstati na ulju, dodati mljeveno meso, začine i paradajz sos pa dinstati oko 20 minuta.
Za bešamel lagano propržiti brašno na ulju, uz stalno mješanje dodavati mlijeko, dodati muškatni oraščić i kuhati par minuta.
Listove za lazanje stavljati u kipuću vodu, pustiti ih da malo omekšaju i onda slagati lazanje.
Nauljiti posudu pa složiti jedan rd listova, na to dodati bešamel sosa pa mesnog dijela, posuti sirom i sve tako raditi dok ne utrošite sastojke. Lazanje preliti preostalim bešamel sosom posuti sirom i ja ih ostavim tako bar 2-3 sata pa ih tek onda pečem. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Za bešamel lagano propržiti brašno na ulju, uz stalno mješanje dodavati mlijeko, dodati muškatni oraščić i kuhati par minuta.
Listove za lazanje stavljati u kipuću vodu, pustiti ih da malo omekšaju i onda slagati lazanje.
Nauljiti posudu pa složiti jedan rd listova, na to dodati bešamel sosa pa mesnog dijela, posuti sirom i sve tako raditi dok ne utrošite sastojke. Lazanje preliti preostalim bešamel sosom posuti sirom i ja ih ostavim tako bar 2-3 sata pa ih tek onda pečem. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar