30. lipnja 2015.

Mramorna torta

Mramorna torta Mramorna torta

















Sastojci za testo za 1 koru:
  • 2 jaja
  • 12 kasika secera
  • 12 kasika brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 12 kasika mleka
Fil/zaliv:
  • 8 dl mleka
  • 250 g putera
  • 100 g cokolade
  • 13 kasika secera
  • 1 vanilin secer
  • 200 g mlevenih oraha (ili kokosa, lesnika, badema, sta imate ili sta volite).
Priprema:
Peku se dve kore, pa se onda prepolove da dobijete 4 kore velicine pleha. Za jednu koru umutiti 2 zumanca sa secerom. Dodati mleko, nastaviti lagano mutiti pa dodati brasno prosejano zajedno sa praskom za pecivo. Na kraju kasikom dodavati cvrsto umucena belanca. Ispeci koru na 180 C u okruglom ili cetvrtastom kalupu br 26 ili 28 koji smo prethodno podmazali ili oblozili pek papirom. Koru peci oko 20 minuta. Istim postupkom ponoviti da se dobije jos jedna kora.
Fil:
Sve prokuvati, mesati da se fil ujednaci. Ne bojte se, redak je kao neka corba. U pleh gde su se pekle kore sipati kutlacom fil (2-3 kutlace), pa na to koru, pa fil i tako redom zalivati i zavrsiti filom. Ostaviti da odstoji minimalno 12 sati na hladnom. Istresti na tacnu. Umutiti 2-3 slaga ili slatku pavlaku, premazati tortu i ukrasiti po zelji. Ja sam stavila kandirano voce i cokoladne mrvice.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar