Secer i jaja dobro izmiksati. Jabuke oguluti pa izrendati i skupa sa ostalim sastojcima dodati u jaja i secer. Peci na 180 stepeni oko 30 minuta. Cackalicom probati kad je peceno, ako je cackalica suha kora je pecena. Ohladiti koru pa je zaliti agdom (secernim sirupom) ili nekim sokom ako volite socnije kore.
Krema:
Secer uprziti da dobije lijepu
boju karamele. Dodati mlijeko pa ostaviti da lagano kuha do se secer ne rastopi. Potom dodati umucen gustin sa malo mlijeka, i jos kuhati nekih 10-tak minuta uz stalno mijesanje. Ohalditi. Izmiksati tecni slag i hladnu karamel smejsu dodati pa sve dobro izmiksati.
Kremu sasuti na koru ukrasiti po zelji. Kolac ostaviti par sati u frizider da se fino stegne, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Kremu sasuti na koru ukrasiti po zelji. Kolac ostaviti par sati u frizider da se fino stegne, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar