15. lipnja 2015.

Ljesnik-karamel snite

Ljesnjak karamel torta Ljesnik karamel snite

















Potrebno za biskvit:
  • 6 bjelanjaka
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • 100 gr secera
  • 200 gr przenih, krupno mljevenih ljesnika
  • 2 kasike brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • 1 dcl ulja
Za krem:
  • 1 l mlijeka
  • 300 gr ljesnik karamela
  • 6 zumanjaka
  • 2 pudinga od vanilije (ili ljesnik)
  • 150 gr maslaca
  • 100 gr bijele cokolade
Za dekoraciju:
  • 2 slag pjene
  • komadici cokolade
  • mljeveni przeni ljesnici
Priprema:
Bjelance umutiti sa nekoliko kapi limunovog soka u cvrst snijeg,dodajuci po malo secera..U to, u tankom mlazu dodati ulje uz neprestano mucenje…Brasno, ljesnike i kakao izmijesati i dodavati polako u snijeg i mijesati lagano kasikom da se sjedine sastojci..Istresti u veliki pleh oblozen papirom za pecenje, izravnati povrsinu i peci na 180 C…Ispeci, ohladiti i presjeci na tri jednaka dijela..U 8 dcl mlijeka dodati karamele i staviti na najlaganiju temperaturu da se mlijeko polako zagrijava i karamele tope..Mijesati cesto dok se karamele skroz neotope, a tim ce se mlijeko aromatizirati i dobit cemo karamel mlijeko…U preostala 2 dcl mlijeka dodati zumance i prah za puding pa sve izmijesati..Karamel mlijeko drzati na laganoj temperaturi i istresti u njega mlijeko sa pudingom i zumancima…Neprestano mijesati dok smjesa nebude poput gotovog pudinga..Skinuti sa sporeta pa dodati cokoladu i mijesati dok se ne otopi…Ohladiti skroz pa u to umiksati maslac ..Kremu nanositi izmedju dijelova biskvita..Dekorisati kolac sa slag pjenom, cokoladom i ljesnicima, dobro ohladiti i posluziti …
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar