- TIJESTO:
- 12,5 dkg brašna
- 10 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dkg maslaca
- 4 žumanjka
- ½ praška za pecivo
- 4 bjelanjka
- 20 dkg šećera
- 80 g badema u listićima
- KREMA 1:
- 30 dkg višanja bez koštica ili malina
- 1 žlica šećera
- 1 dcl vode
- 1 puding od vanilije
- KREMA 2:
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 1 šlagfix
-
uklopile. Izdvojila bi da su mi najbolji detalj bademi, koji odlično pristaju torti svojim okusom i strukturom, dok jedete lagano hrskaju pod zubima. Dok sam pravila ovu tortu dosta sam bila nestrpljiva, te sam jedva čekala da je isprobam. Naravno, oduševila sam se i toplo je preporučujem. Koristila sam smrznute višnje, a možete naravno koristiti i svježe. Pošto su bademi u listićima dosta skupi, kupila sam ih u rinfuzi i sama sam blanširala i rezala ih na listiće.
PRIPREMA TIJESTA:
1. Izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer u posudi.
2. Dodajte maslac narezan na listiće, i žumanjke.
3. Umjesite prhko tijesto.
4. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela.
5. Na dno kalupa postavite masni papir i prstima rasporedite tijesto. Kalup u kome sam ja pekla je promjera 26 cm.
6. Zatim umutite bjelanjke u čvrst snijeg sa šećerom.
7. S bjelanjcima premažite tijesto, s tim da ostavite 0,5 cm praznog prostora do ruba, jer će se bjelanjci raširiti tijekom pečenja.
8. Po bjelanjcima pospite listiće badema.
9. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
10. Kada su se bjelanjci i bademi blago zarumenili, izvadite iz pećnice.
11. Tijesto ne trebate skidati s masnog papira dok se potpuno ne ohlade.
12. Ponovite postupak pečenja sa ostalom polovinom tijesta.
13. Jedno tijesto kada izvadite iz pećnice odmah izrežite na 12 dijelova.
PRIPREMA KREME 1:
1. Izmiješajte puding sa žlicom šećera i malo hladne vode.
2. Preostalu vodu zagrijte, dodajte voće i kratko prokuhajte.
3. Sada dodajte i razmućeni puding, i sve zajedno još kratko kuhajte dok se ne zgusne.
4. Ostavite kremu da se ohladi.
PRIPREMA KREME 2:
1. Umutite slatko vrhnje.
2. Dodajte vanilin šećer i vrećicu šlagfixa.
SLAGANJE:
1. Tijesto – krema 1
– krema 2
2. Odozgo pažljivo rasporedite narezane trokute drugog tijesta, možete posuti šećerom u prahu.
SAVJET:
1. Možete sami dobiti listiće badema, tako što u prokjučalu vodu kratko blanširate bademe i čim procjedite (dok je još vruće), odvajate opnu od badema i oštrim nožem režete listiće.
0 komentari :
Objavi komentar