- jabuka toliko da popune okrugli kalup (ovisi o veličini)
- 10 dkg sjeckanih oraha
- 10 dkg šećera
- 4 jaja
- 20 dkg šećera
- 50 ml ulja
- 4 žlice vode
- 1 prašak za pecivo
- 6 žlica brašna
- 500 ml šlaga
-
PRIPREMA:
1. Cijele jabuke operite, ogulite i sredinu izdubite.
2. Jabuke složite u okrugli kalup tako da sve popunite, a prethodno ga obložite sa masnim papirom.
3. Sredinu jabuke koju ste izdubili, popunite sa
pomiješanim sjeckanim orasima i šećerom.
4. Stavite peći na 180 stupnjeva 20–tak minuta.
5. Za to vrijeme pripremite biskvit.
6. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izmutite bjelanjke u snijeg.
7. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
8. Dodajte ulje, vodu, prašak za pecivo koji ste prethodno pomiješali sa brašnom.
9. Ubacite izrađene bjelanjke i sjedinite sve sa kuhačom.
10. Kada izvadite jabuke iz rerne, prelijte sa smjesom.
11. Po receptu po kojem sam radila pekla sam na 180 stupnjeva i trajalo je skoro sat vremena, ali možete peći i na 200 stupnjeva, jedino čačkalicom provjeravajte jel pečeno (čačkalica mora biti suha).
12. Kada izvadite iz rerne ostavite da se ohladi.
13. Biskvit odvojite nožem od obruča.
14. Preokrenite tortu na tacnu, tako da dio koji se pekao dole,
sada bude okrenut prema gore.
15. Premažite tortu sa izrađenim šlagom.
0 komentari :
Objavi komentar