- TIJESTO:
- 3 žumanjka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- ½ praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 3 žlice tople vode
- 3 bjelanjka
- KREMA:
- 5 dcl slatkog vrhnja
- 1 želatina u prahu
- PREMAZ:
- 20 dkg čokolade
- 2-3 kapi ulja
- ¼ margarina
- 1 dcl vode
- GLAZURA:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg margarina
- ulje
-
zanimljivije.
PRIPREMA TANKOG TIJESTA
1. Umutiti bjelanjke u snijeg.2. Posebno žumanjke i šećer pjenasto umutiti dodajući vodu.
3. Lagano u žumanjke dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
4. Dodati snijeg od bjelanjaka.
5. Ispeći dvije kore biskvita u velikom limu na 180 stupnjeva oko 10-tak min. Treba pripaziti da kora ne zagori pošto je dosta tanka.
KREMA OD VRHNJA
1. Dobro istući slatko vrhnje.2. Umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na poleđini vrećice.
PREMAZ OD ČOKOLADE
1. Čokoladu, vodu, ulje i margarin otopiti na pari.ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokoladu na pari otopiti sa margarinom.2. Dodati malo ulja (ne previše da ne izgubi gustoću) sve pomiješati.
3. Kada se masa malo rashladi preliti na kolač.
OVAKO SLAŽETE KINDER PINGVIN
1. Podlogu od biskvita premazati polovicom pripremljene kreme.2. Kremu dobro poravnati i preliti premazom.
3. Kada se čokolada stisne premazati preostalom kremom i na nju položiti drugi biskvit.
4. Kolač preliti čokoladnom glazurom.
SAVJETI:
1. Biskvit peći na masnom papiru pošto je tanak pa da se može lakše odvojiti.
2. Biskvit odvojiti od papira kada se ohladi.
I na kraju navalite dok još ima… Da li ste do sada probali
neki Kinder pingvin u domaćoj varijanti?
0 komentari :
Objavi komentar