- TIJESTO:
- 3 jaja
- 20 dkg šećera
- 25 dkg margarina
- 1 prašak za pecivo
- 50 dkg brašna
- NADJEV:
- 1 kg izribanih jabuka
- 20 dkg šećera
- 1 vrećica cimeta
-
jer je bilo previše tijesta koje nije bilo za uživanje već dosta tvrdo, tako da ga nisam ni objavljivala.
PRIPREMA :
1. Margarin koristite sa sobne temperature ili ga razmekšajte u mikrovalnoj.
2. U brašno dodajte jaja, šećer, margarin, prašak za pecivo i sve dobro izmijesite.
3. Odvojite trećinu tijesta sa kojim ćete prekrivati kolač.
4. Ostatak tijesta razvucite u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju (moja je 33 x 34 cm), pomozite si prstima.
5. Po tijestu rasporedite nadjev, čije ste sastojke pomiješali i prije nanošenja lagano iscijedite sok od jabuka.
6. Trećinu tijesta koja vam je ostala razvaljajte na pobrašnjenoj površini.
7. Izrežite trakice jednake debljine koje složite ukoso preko nadjeva (kao na slici), neka vam razmak bude jednak.
8. Ponovite slaganje trakica, ali u drugom smjeru.
9. Pecite
na 180 stupnjeva 40 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar